موقعیت نفت و گاز کشور در بازارهای نفت و گاز جهان

موقعیت نفت و گاز کشور در بازارهای نفت و گاز جهان

106ص

میزان ذخایر« نفت خام در جای» کشور حدود 450 میلیارد بشکه تخمین زده می شود. از این میزان، تا پایان سال 1380 جمعاً حدود 54 میلیارد بشکه از مناطق خشکی و دریایی برداشت شده است.

میزان ذخایر بالفعل نفت خام کشور با توجه به ذخایر کشف شده جدید، حدود 37 میلیارد بشکه است. این رقم بر اساس گزارش های ارائه شده از مناطق خشکی و اطلاعات نگارنده از مناطق دریایی است. ارقام رسمی ارائه شده با توجه به حجم میعانات گازی و حجم نفت خام بالقوه از حدود 92 میلیارد بشکه تا 130 میلیارد بشکه بوده است.

میزان ذخایر بالقوه نفت خام ( برداشت ثانویه) کشور حدود 50 میلیارد بشکه است. این رقم، حدود 5 میلیارد بشکه نفت قابل بهره برداری- که در 50 تاقدیس شناخته شده کوچک، واقع شده است ـ را شامل می­شود که هنوز حفاری اکتشافی در آنها شروع نشده است؛ 45 میلیارد بشکه دیگر نیز در مخازن نفتی شناخته شده واقع شده است.

تنها راه بالفعل نمودن حدود 45 میلیارد بشکه نفت موجود در مخازن ایران، تزریق گاز به میزان لازم و کافی در آنهاست. میزان گاز مورد نیاز جهت تزریق در این مخازن به منظور بالفعل نمودن این ذخایر، حدود 20 میلیارد پای مکعب در روز است. چنین حجمی از گاز مورد نیاز را می توان از ذخایر پارس جنوبی، پارس شمالی ( مخازن گاز کشف شده G و F واقع در خلیج فارس)، گازهای همراه که قسمت اعظم آن سوخته می شود و سایر مخازن گاز ایران تامین نمود. بر اساس محسبات مهندسی مخازن انجام شده قبل و بعد از انقلاب، به ازای تزریق 5/2 تا 4 هزار پای مکعب گاز می توان یک بشکه نفت اضافی از مخازن نفتی ایران به دست آورد.

بنابراین اگر قیمت نفت را حدود 24 دلار برای هر بشکه فرض نماییم « قیمت سایه ای» هزار پای مکعب گاز، حدود 6 تا 10 دلار است. قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه بر اساس قیمت نفت 24 دلار، کمتر از 3 دلار برای هر هزار پای مکعب در نظر گرفته شده است، ضمن آنکه فاصله آن حدود 1000 کیلومتر دورتر از محل تزریق است. علاوه بر این، باید به این نکته توجه کرد که گاز تزریقی برای نسل های آینده باقی خواهد ماند.

ملاحظه می شود که تزریق گاز در مخازن نفتی، با صرفه ترین نحوه استفاده از آن است. در عین حال، این روش از نظر اصول، تنها راه صیانت از مخازن نفتی و تبدیل نفت بالقوه به نفت بالفعل برای نسل­های آینده کشور است.

 

سیاستهای تزریق گاز و مقایسه­ای از ذخایر نفت و گاز ایران با ذخایر نفت عربستان

ذخایر واقعی نفت عربستان حدود 200 میلیارد بشکه است، در حالی که ذخایر نفت و گاز ایران 37 میلیارد بشکه نفت بالفعل و 50 میلیارد نفت بالقوه و حدود 800 تریلیون پای مکعب گاز را شامل می­شود. در نتیجه، مجموع حجم نفت و گاز ایران حدود 220=133+37+50 میلیارد بشکه ( معادل نفت خام) است. در صورتی که فرض شود ایران روزانه به طور متوسط 5/3 میلیارد بشکه نفت و عربستان به طور متوسط روزانه حدود 10 میلیون بشکه نفت بهره­برداری می کند در نتیجه در 15 سال آینده، ذخایر نفت ایران در حدود 201=19-220 میلیارد بشکه و ذخایر نفت عربستان حدود 145=55-200 میلیارد بشکه خواهد بود.

ملاحضه می شود که در 15 سال آینده، ایران در مقام اول و عربستان در مقام دوم از نظر ذخایر نفت و گاز در خاورمیانه خواهند بود. لازم به تذکر است ذخایر گازی که احتمالاً در عربستان در فرایند اکتشاف تولید خواهد شد، به مصارف داخلی، شامل تولید برق و تهیه آب آشامیدنی ( شیرین سازی آب) خواهد رسید. ایران نیز امکان کشف ذخایر گازی جدید را داراست.



خرید و دانلود موقعیت نفت و گاز کشور در بازارهای نفت و گاز جهان


دانلود پاورپوینت مدیریت موثر جلسات

دانلود پاورپوینت مدیریت موثر جلسات

این پاورپوینت شامل 26 اسلاید از مبحث مدیریت موثر جلسات بوده و شامل مباحثی همچون نقش رئیس جلسه، نقش دبیر جلسه، دعوت نامه جلسه، دستور جلسه، طرز برخورد با پیشنهادات در جلسه، صورت جلسه، نکات مهم در برگزاری جلسه و ... می باشد. این محصول هم اکنون با پرداخت تنها 3000 تومان قابل دانلود خواهد بود.



خرید و دانلود دانلود پاورپوینت مدیریت موثر جلسات


پایان نامه بررسی و تجزیه تحلیل سیستم مالی وکنترل داخلی شرکت سهامی خاص گلهار

پایان نامه بررسی و تجزیه تحلیل سیستم مالی وکنترل داخلی شرکت سهامی خاص گلهار

فایل : word

قابل ویرایش و آماده چاپ

تعداد صفحه :106

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                             صفحه

چکیده تحقیق ................................................................................................. 11                                                                          

فصل اول: طرح تحقیق

مقدمه.............................................................................................................. 12                                                                        

بیان مسئله...................................................................................................... 13                                                                              

اهمیت موضوع .............................................................................................. 13  

اهداف تحقیق ................................................................................................. 14                                                                    

اهداف کلی تحقیق............................................................................................ 14                                                                        

اهداف جزئی تحقیق ....................................................................................... 14                                                                  

سوالات اساسی ............................................................................................. 15                                                                        

تعریف واژه های تحقیق ................................................................................ 16                                                              

فصل دوم: پیشینه تحقیق

اهمیت گوشت از دیدگاه تغذیه ....................................................................... 16                                                      

پروتئین گوشت .............................................................................................. 17                                                                                        

چربی گوشت.................................................................................................. 20                                                                          

ویتامین های گوشت....................................................................................... 22                                                                  

مواد معدنی گوشت......................................................................................... 22                                                                  

هیدرات های کربن گوشت.............................................................................. 24                                                            

گوشت به عنوان یک منبع انرژی.................................................................... 24                                                  

مواد طعم دهنده و معطر ( آروماتیک )........................................................... 25                                                        

تاریخچه صنعت.............................................................................................. 26                                                                              

اهمیت غذایی سوسیس و کالباس .................................................................. 30                                                  

انجمن صنفی صنایع فراورده های گوشتی ایران........................................... 30                                  

هیات مدیره از سال 1380 الی 1382 ........................................................... 31                                         

هیات مدیره ازسال 1384 الی 1386  .......................................................... 31                                        

هیات مدیره از سال 1386 الی 1387 ............................................................ 32                                        

مشکلات ساختاری ....................................................................................... 33                                                                

مدیری موفق است که   ................................................................................. 35                                                            

خلاصه از اخبار و فعالیتهای انجمن و تعاونی درسالهای اخیر.................... 36                    

خبرهایی از کارخانه های عضو انجمن ......................................................... 37                                            

اعضاء هیات مدیره چه کسانی هستند............................................................ 39                                              

اعضاء انجمن چه کسانی هستند..................................................................... 39                                                      

هدف تشیکل ................................................................................................... 40                                                                                                                                                

ادویه را بشناسیم........................................................................................... 40                                                                    

تاریخچه تجارت ادویه ................................................................................... 41                                                                

200 سال قبل از میلاد تا 1200 میلادی ....................................................... 42                                      

فصل سوم: جمع اوری داده ها و اطلاعات

تاریخچه شرکت سهامی خاص گلهار............................................................. 44                                              

تعریف شرکت سهامی ................................................................................... 44                                                              

شرکت سهامی خاص...................................................................................... 45                                                                

سرمایه شرکت سهامی خاص ....................................................................... 45                                                                

ثبت شرکت سهامی خاص............................................................................... 46                                                          

مشخصات شرکت سهامی خاص .................................................................. 47                                                  

اساسنامه ....................................................................................................... 47                                                                            

اساس نامه شرکت سهامی خاص گلها ر........................................................ 49                                          

سرمایه   ........................................................................................................ 49                                                                            

سرمایه شرکت گلهار .................................................................................... 50                                                              

انتخاب مدیران و مدت ان .............................................................................. 51                                                        

بیلان ترازنامه ........................................................................................... 54                                                                   

بیلان وترازنامه شرکت گلهار ........................................................................ 56                                                    

سودوزیان شرکت ......................................................................................... 58                                                                  

حساب سود وزیان شرکت گلهارسال 86   ................................................... 58                                    

 

فصل چهارم :تجزیه وتحلیل داده ها

هدف تشکیل شرکت گلهار مشهد .................................................................. 58                                              

میزان تولید کارخانه بر اساس ظرفیت اسمی آن ......................................... 59                                    

استانداردهای تولید محصول در شرکت گلهار ............................................. 59                                    

شرکت برای بهبود کیفیت محصول چه چاره ای اندیشیده است ؟................. 60                

به چه علت سیستم انبار داری به روز نمی باشد ؟ ....................................... 61                                                                    

سیستمها وکنترلهای حسابداری ................................................................... 62                                                  

اهداف مهم کنترلهای داخلی............................................................................ 63                                                      

سیستم حقوق و دستمزد کارخانه گلهار ....................................................... 64                              

سیستم حسابداری کارخانه گلهار.................................................................. 64                                      

انبارداری کارخانه گلهار................................................................................ 65                                              

تولید وفروش کارخانه گلهار.......................................................................... 65                                          

نکات کلی و اصولی در طراحی سیستمها ...................................................... 65                                      

اجزاء سیستم حسابداری................................................................................ 68                                                          

استقرار سیستم حسابداری و تجدید نظر در آن............................................ 70                                

تجزیه و تحلیل سیستم   ................................................................................ 70                                                          

طراحی سیستم ............................................................................................. 71                                                                    

اجراء سیستم ................................................................................................. 72                                                                    

سیستم پردازش الکترونیکی داده ها (‌ سیستم کامپیوتری )........................... 73                    

سیستم حقوق و دستمزد ............................................................................... 82                                                        

اهمیت سیستم ............................................................................................... 82                                                                    

حقوق ومزایای کارکنان ................................................................................ 83

لیست حقوق و دستمزد................................................................................... 90                                                          

فصل پنجم :نتایج وپیشنهادات

نتیجه ............................................................................................................  91                                                              

منابع وماخذ ................................................................................................... 92                                                        

تائیدیه استاد................................................................................................... 93

برخی از نمونه فرم های مورد استفاده در شرکت ....................................... 94      

                                                          

 


چکیده تحقیق

در این تحقیق به بررسی سیستم های کنترل داخلی(حسابداری-انبارداری-حقوق ودستمزد-تولیدوفروش) شرکت گلهار به طور خلاصه پرداخته شده است.   هدف تحقیق شناخت صنعت گوشت وکارایی این صنعت در خصوص بهینه سازی محصولات دامی وکشاورزی -شناخت شرکت سهامی وشناسایی سیستمهای حسابداری شرکت مذبور می باشد.

روش تحقیق به این صورت که با مراجعه به شرکت و مصاحبه با مدیر داخلی بخش اطلاعات جزئی در مورد شرکت بدست امد.

در این کار سعی شده محصولات و فراورده های گوشتی به نحو مطلوب وبا اطلاع از پروتئین-چربی و... هر محصول معرفی شود با معرفی هر محصول عکس ان محصول هم در پروژه لحاظ شده است.

استفاده از سایت مربوط به این شرکت هم کمک موثری به ما در جمع اوری اطلاعات نموده است.

 

 

 

 

 

 

مقدمه

صنایع گوشت

گوشت و فراورده های آن یکی از منابع پر ارزش پروتئینی در ارتباط با تغذیه بشر محسوب میگردد درکشور ما صنایع گوشت به ویژه در ده سال اخیر یکی از مهمترین ومسئله سازترین صنایع غذایی به شمار می آید . فراورده های متنوع و گوناگونی که امروز از گوشتهای مختلف تهیه می گردند ، بدون دانش فنی و اطلاعات کافی در زمینه گوشت و علوم وابسته به آن و همچنین تکنولوژی تهیه فرآورده های گوشتی مسلماً از کیفیت خوراکی و بهداشتی مناسبی برخوردار نخواهد بود[1] .


-[1] نوشته دکتر نور دهر رکنی (استاد دانشگاه تهران)

 



خرید و دانلود پایان نامه بررسی و تجزیه تحلیل سیستم مالی وکنترل داخلی شرکت سهامی خاص گلهار


پاورپوینت بازاریابی تلفنی

پاورپوینت بازاریابی تلفنی

 

 

 

 

 

 

 

 

عنوان سمینار: بازاریابی تلفنی

مقطع: کارشناسی ارشد

رشته: مدیریت بازرگانی

تعداد اسلایدها: 22

فرمت: PPT

فهرست مطالب:

تعریف بازایابی تلفنی

تاریخچه بازاریابی تلفنی

بازاریابی تلفنی به دو دسته اصلی تقسیم می شود

بازاریابی تلفنی درونی و بیرونی 

بازاریابی تلفنی از چه محل هایی صورت می گیرد

تفاوت بازاریابی تلفنی با فروش تلفنی

عناصر مهم بازاریابی و فروش تلفنی موفق

مراحل بازاریابی تلفنی

مراحل فروش تلفنی

مزایای بازاریابی و فروش تلفنی 

محدودیت های بازاریابی و فروش تلفنی

نقش تحقیقات در بازاریابی و فروش تلفنی

از چه منابعی لیست مشتریان را بدست آوریم

گام های موثر در بازاریابی و فروش تلفنی

اشتباهات معمول در بازاریابی و فروش تلفنی

انواع عتراضات مشتریان تلفنی

10مورد از پاسخ گویی های مخرب در بازاریابی تلفنی

چند ویژگی یک نیروی مناسب بازاریابی و فروش تلفنی

 



خرید و دانلود پاورپوینت بازاریابی تلفنی


مقاله کردناسیون شیمی

مقاله کردناسیون شیمی

این فایل در قالب ورد و قابل ویرایش در 90 صفحه می باشد.

 فهرست

چکیده: ۱

فصل اول.. ۲

مقدمه. ۲

۱-کالیکسـارنها ۳

۱-۱- تاریخچه. ۳

۱-۲- نامگذاری : ۷

۱-۳- مشخصات و خواص فیزیکی کالیکسارنها : ۱۰

۱-۳-۱-……. ۱۰

جداسازی و تخلیص… ۱۱

نقطه ذوب: ۱۲

۱-۴- خواص طیفی : ۱۴

طیف NMR  : ۱۴

مادون قرمز : ۱۵

ماورای بنفش : ۱۵

۱-۴-۴- طیف جرمی: ۱۵

۱-۵- مطالعه تئوریک بر روی کنفورماسیون کالیکسارن : ۱۵

۱-۵-۱- کنفورماسیون کالیکسارنها در محلول : ۱۶

۱-۶- سنتزکالیکس(۴)آرن : ۱۷

۱-۶-۱- سنتز یک مرحله ای در محیط اسیدی  : ۱۷

۱-۶-۲- سنتز یک مرحله ای در محیط بازی : ۱۸

۱-۶-۳- سنتز چند مرحله ای: ۱۹

۱-۶-۴- سنتز کالیکسارنهای غیرمتقارن و کایرال: ۲۰

۱-۷- مشتق سازی: ۲۱

۱-۷-۱- مشتق سازی از موضع بالا : ۲۱

۱-۷-۱-۱- واکنش هالوژن دار کردن : ۲۱

۱-۷-۱-۲- واکنش نیتراسیون : ۲۱

۱-۷-۱-۳- واکنش اکسیداسیون : ۲۲

۱- اکسیداسیون حلقه آروماتیک به کوئینون : ۲۲

۲- اکسیداسیون گروه متیلن : ۲۲

۱-۷-۲- مشتق سازی از موضع پائین : ۲۳

۱-۷-۲-۱-واکنش استری کردن : ۲۳

۱-۷-۲-۲-  واکنش اتری کردن  : ۲۴

۱-۸- کاربرد ترکیبات کالیکسارن: ۲۵

فصل دوم. ۳۲

۲- تشکیل کمپلکس در کالیکسارنها : ۳۲

۲-۱- تاثیر کنفورماسیون روی خواص کمپلکس کنندگی و یون دوستی کالیکس(۴)آرن : ۳۳

۲-۲- دخالت حلال در مکانیسم واکنشها : ۳۴

۲-۳- سینتیک و مکانیسم واکنشهای ترکیبهای کوئوردیناسیون : ۳۵

۲-۳-۱- عاملهای موثر بر سرعت واکنشها : ۳۶

۲-۳-۲- روشهای اندازه  گیری سرعت واکنش کمپلکسها  : ۳۷

الف. روش ایستا « استاتیک» : ۳۷

ب. روش آمیختن سرعت یا جاری کردن : ۳۷

ج. روش بازگشت به حالت تعادل : ۳۸

۲-۴- طیف سنجی فرابنفش و مرئی : ۳۸

۲-۴-۱- قانون بیرلامبرت : ۴۰

۲-۴-۲- طیف جذبی و جهشهای الکترونی : ۴۱

الف ) جهشهای الکترونی d-d : 41

ب ) جهشهای الکترونی ( انتقال بار از لیگاند به فلز ). ۴۲

ج) جهشهای الکترونی (انتقال بار از اتم مرکزی به لیگاند). ۴۳

د) جهشهای الکترونی ( درون لیگاند ). ۴۳

۲-۴-۳- طیف جذبی انتقال بار : ۴۴

فصل سوم. ۴۶

بخش تجربی.. ۴۶

۳- روش تحقیق: ۴۷

۳-۱- مواد شیمیایی: ۴۷

وسایل و تجهیزات مورد استفاده: ۴۸

روش تهیه محلولها: ۴۹

روش کار: ۴۹

فصل چهارم. ۵۶

۴- بحث و نتیجه گیری: ۵۶

منابع.. ۷۸

منابع

۱- Bayer, A. Ber. 1875, 5, 25, 280, 10941.

2- Zinke, A; Ziegler. E. Ber. 1941, B74, 1729; idem. Ibid. 1944, 77,264; Zinke. A.; Ziegler. G.; Hossinger, K.; Hoffmann, G. Monatsh, 1948, 79,438; Zinke, A.; Kretz, R.; Leggewie, E.; Hossinger, K. ibid. 1952. 83. 1213.

3- Comforth. J.W.; D Arcy Hart. P.; Nicholls, G. A.; Rees. R. J. W.; Stock, J. A. Br., J. pharmacol. 1955. 10. 73. Also see Cornforth. J. W.; morgan, E.D.; Potts, K. T.; Reces, R., J. W. Terahedron. 1973, 29, 1659.

4- Gutche, C. D.; Muthukrishnam, R., J. Opg. Chem. 1978, 43, 4905.

5- (a) Gutche, C. D.; Igbal. M., Org. Snth. 1990, 68, 234.; (b) Gutche, C. D.; Dhawan. B.;Leonis. M.; Stewart, D. ibid; 1990, 68, 238.; (c) Munch. J. H.; Gutche, C. D. ibid. 1990, 68, 243.

6- Gutche, C. D.; Iqbal, M. Org. Syn., 199068, 234.

7- Gutche, C. D.; Dhawan, B.; Leonis, M.; Stewart, D. Org. Syn., 1990, 68, 238.

8- Munch, J. H.; Gutche, C. D. Org. Syn. 1990, 68, 243.

9- For extensive reviews cf (a) Cram, d. J.; Cram, J. M. Container Molecules and Their Guests, Monogrphs in Supramolecular Chemistry, Stoddart, J. F.; Ed.; Royal. Society of Chemistry, London (1994); (b) Timmerman, P.; Verboom, W.; Reinhoudt, D. N. Terahedron, 1996, 52, 2663.

10- Timmerman, P.; Verboom.W.; Reinhoudt. D. N., Tetrahedron. 1996, 52, 2663,2704

11-Gutsche, C. D. Calixarenes in Monographs in Supramolecular Chemistry.; Stoddart, J. F., Ed.; Royal Society of chemistry; Cambridge, 1989.

12- Gutche, C. D.; dhwan, B.; Levine, J. A.; No. K, H.; Bauer. L.; Tetrahedron. 1983, 39, 409.

13- Ugozzoli. F.; Andreetti, G. D., J. Inclusion Phenom. Mol. Recognit Chem. 1992, 13, 337.

14- Kalchenko. 0.1.: Lipkowski. J.; Nowakowski, R.; atchenko, V.I.; Visotsky, M. A.;

Markovsky. L.N., 1. Chromatogr. Sci. 1997,35,49.

15 – Glennon. J.O.: Hutshinson. S.: Harris. S. J.; Walker, A.: Mckervey. M.A.: McSweeney. C.C. Anal. Chem.1997. 69. 2207.

16-  Cerioni. G.; Biali, S.E.; Rappoport. Z., Tetrahedron Lell. 1996,37,5797.

17. Liang, T. M., Laah, K.K, Chem. Ber. 1994, 124,2637.

18- Grootenhuis, P. D. J.; Kollman,. P. A.; Groenen. L. C.; Reinhoudt, D. N.; Van Hummel, G. J.; Ugozzoli. F.; Andreeti, G. D., J. Chem. Soc. 1990, 112, 4165.

19- Roger, J.; Bayard, F.; Decotel, C. J. Chim. Phys. 1990, 87, 1695.

20- Harada, T.; Shinkai, S., J. Chem. Soc. Perkin Trans. 2. 1995, 2231.

21- Gutsche, C. D. ; Pagona. P. F, J. Org. Chem. 1985,50. 5795.

22- (a) Jaime, C; de Mendoza, J.; Prados, P.; Nieto, P. M.; Sanchez, C., J. Org. Chem, 1991, 56, 3372; (b) with A, C. diesters in the cone conformation the resonance position is closer & 33-34; Magrans. J.O.; de Mendoza, J.; Pons.; M: Prados, P.; Org.Chem.1997. 62, 4518.

23- Dahan, E.; Biali, S.E. ibid. 1991. 56, 7269.

24- lnokuehi. F.; Shinkai, S.J. Chem. Soc. Perkin Trans. 2. 1996,601

25- O’Sullivan, P.; Bohmer, V.; Vogt. W.; Paul us, E. F.; Jakobi, R. A.. Chem . Ber. 1994. 127, 427.

26- It is interesting to note that 1 – amino-8-hydroxy-3, 6-naphthalenedisulfonic acid also condenses with HCHO to form a cyclic tetramer, but only one of the 0- positions of each of the naphthalene units is involved; the other bridges are formed to the amino function at C-l ; Pob, B-L.; Chin, L, Y.; Lee, C. W., Tetrahedron Left. 1995,36,3877.

27- (a) Casabianca, H.; Royer, J.; Satrallah, A.; Taty. C. A; Viacans,. Tetrahedron Lett. 1987, 28, 6595; (b) Shinkai, A; Arimura, T.; Kawabata, H.; Iwamoto, K. J. Chem. Soc. Perkin Trans. 1991, 2429.

28- timmermman, p.; verboom, w.; reinhoudt, D. N.; Arduini, A.; Grandi, S.; Sicuri, A. R.; Pochini, A.; Ungaro, R., Synthesis. 1994, 185.

29- Arduini, A.; Pochini, A.; Sicuri, A. R.; Secchi, A.; Aungaro, R. Gazz. Chim. Ital. 1994.

30- Neda, I.; Plinta, H. J.; Sonnenburg, R.; Fischer, A.; Jones, P. G.; Schmutzler, R.,Chem. Ber. 1995, 128,267.

31- Hamada, F.; Bott, S. G.; Orr, G.W.; Coleman, A.W.; Zhang. H.; Atwood. J. L.. J. Inclusion phenom.1990, 9, 1950.

32-Van Loon, 1. D; Heida. J. F.; Verboom, W.; Reinhoudt. D. N., Reel. Trav. Chim.Pays. Bas. 1992, 111. 353.

33- Verboom, W.; Durie, A.; Egberink. R.J.M.; Asfari, Z.; Reinhoudt, D. N. J. Org.Chem. 1992,57, 1313.

34- A similar observation has been reported for the N02BF4 induced oxidation of the bis-dihydroxylated, compound 95b which yiekds a diquinone.

35- Reddy, P. A.; Kashyap, R.;Wastson, W. H.; Gutsche,C. D. Isr.j. Chem .1992,377

36- Ninagava, A.; Cho, K., Makromol. Chem. 1985, 186, 1379.

37- Gomar, G.; Seiffarth, K.; Schulz, M.; Zimmermann, J.; Flaming, G., Makromol. Chem. 1990, 191, 81.

38-Groenen, C.; Ruel. B. H. M.; Casnati, A.; Verboom. W.; Pochim, A.; Dngaro. L.; Reinhoudt, D. N.Tetrahedron. 1991,47, 8379.

39- Iwamoto. K.; Araki, K.; Shinkai. S., Tetrahedron. 1991,47,4325.

40- Brunink, J. A.; Verboom, W.; Engbersen. J. F. J.; Harkema S.; Reinhoudt, D. N.

Recl. Trav. Chim. Pays. Bas. 1992, 111, 511.

41- Gutsche, C. D.; Dhawan. B.; L. evine. J. A.; No, K. H.; Bauer, L. J. Tetrahedron. 1983,39,409.

42- lzatt, R. M.; Chistensen, J.1; and Hawkins, R. T. U.S. Patent. 1984, 7,477.377.

43- . Taniguchi, H.; E. Nomura, Chem. Lett. 1988, 1773.

44-  Serffarth. K.; Goermar, M. G.; and Bachman; J. Polymer Degradation and stablity. 1989.24, 73.

45- Kondo, Y.: Yamamoto, T.; Manab, 0.; Shinkai, S.. Jpn. Kokai Tokkyo KohQ. 1988.88. 197544.

46- Shinkai, S.; Koreishi, H.; Ueda, K; Arimura, T.; Manabe. 0., Am. Chem. Soc. 1987. 109. 6371.

47- Perrin, R.; Bourakhouadar, M.; Perrin, M.; Oehler. D,; Gharnati, F.; Lecocq. S.; Royer. J.: Decoret, CL Bayard, F. C. R. Acad. Sci., Paris, 1991,312, 1135.

48- Wainwright, K.P.; PCT. Int. Appl. WO 8908092, 1989.

49- Harris, S.1.;Guthrie, J.; Macmanus, M.: McArdle, C;

 Mckervey, M A. Eur. Patent.Appl. EP 432989. 1991

50- Harris. SJ, UK Patent, Appl. GB2 200 909, 1988 Harris, S.      J.: Macmanus. M.; Eur.Patent, Appl. EP 279521.

51- Harris. SJ.:Guthrie, J.; Macmanus, M, Eur. Patent, Appl. EP 262910. 1988.

52-Naoko, M, Eur.Paten t Appl. EP 456497,1991

:53-  B. Kneafsey, J.M.Rooney, SJ. Harris, US Patent, 1990,4,912,183.

55- Grootenhuis. P.DJ.; Kollman,. P.A.; Groenen. L. C.; Reinhoudt, D.N.; Van Hummel. G.J.; Ugozzoli. F.; Andreeti, G.D.; J. Am. Chem. Soc. 1990, 112.4165.

56 – Roger. J.; Bayard, F.; Decotel C. J. Chim. Phys., 1990. 87.1695.

57- Melardi, M, R.; Inorganic Chemistry, theoretical features of coordination chemistry. 1994.

58- Asadian, F.; Bandarchian, F.; Khodakarami, Z,; Zolriastin, F,; Kanooz, E.; Instrumental Analitical Chemistry (Experimental methods), 1996.

1-کالیکسـارنها۱-۱- تاریخچه

   برای اولین بار در سال ۱۸۷۲ میلادی توسط بایر[۱] از واکنش بین فنل با فرمالدئید استخلافی در موقعیت پارا  در محیط اسیدی یا بازی کالیکسارن حاصل میشد که محصولی چسبناک و ناشناخته بود.]۱[ در آن سالها دستگاهها قادر به  تشخیص این مواد نبودند اما بایر آلمانی با اینکه موفق به خالص سازی و شناسائی توده ویسکوز حاصل نشده بود ولی در مقاله ای این واکنش ر ا ثبت کرد.

    در دهه ۱۹۶۰-۱۹۵۰ زینک[۲] و همکارانش از واکنش کاتالیست شده بازی پاراآلکیل فنل با فرمالدئید یک محصولی با حلقه چهار عضوی بدست آوردند.]۲[ آزمایشات کانفورت[۳] و همکارانش در همان سالها محصولات زینک را که شامل مخلوطی از ترکیبات حلقوی بود، نشان داد]۳[

    سرانجام گوتچه[۴] و همکارانش در دهه ۷۰ ]۴[ بعد از این مخلوط حلقه های ۴ تایی ، ۶ تایی و ۸ تایی را شناسایی کردند ]۵ [و در دهه ۸۰ پاراتر سیو بوتیل کالیکس(۴)آرن ]۶ [و پارا- ترسیو بوتیل کالیس(۶)آرن ]۷[ و پارا ترسیو بوتیل کالیکس(۸)آرن ]۸[ را توانستند بدست  آورند. شکلهای ۱و ۲ پارا ترسیو بوتیل کالیکسارنهای با حلقه های متفاوت را نشان میدهد.

نیدرل[۵] از واکنش رزورسینول با آلدئید با کاتالیست اسیدی تترامر حلقوی همانند محصول واکنش فنل، استخلاف پارا و فرمالیدئید بدست آورد. شکل ۴ تهیه کالیکسارنها را به ترتیب از مشتقات فنل و رزورسینول نشان می دهد. ]۹[

کالیکسارنها به دو گروه  اصلی تقسیم می شوند.

۱) مشتقات فنلی

۲) مشتقات رزورسینول]۱۰[

۱-۲- نامگذاری :

   کالیکس آرن دارای دو قسمت بالا حلقه[۶] و پائین حلقه[۷] می باشد در قسمت پائین حلقه گروههای هیدروکسی و در قسمت  بالا حلقه گروههای R قرار می گیرند.

   برای نامگذاری به صورت زیر عمل می شود که بر این اساس تعداد واحدهای آریل در ساختار کالیکس آرن در داخل براکت قرار می گیرند لذا از کالیکس مادر که در آن R ترسیوبوتیل می باشد را به صورت ۵و۱۱و۱۷و۲۳ تتراترسیو بوتیل کالیکس(۴)آرن– ۲۵و۲۶و۲۷و۲۸ تتراال نامگذاری می شود که خلاصه آن همان پارامتر ترسیوبوتیل کالیکس(۴)آرن می باشد. شکل ۴ چگونگی شماره گذاری را روی کالیکسارنها را نشان می دهد. ]۱۱[

   جالب توجه بودن کالیکسارنها در میان سایر ماکرومولکولها  علاوه بر شکل جام مانندشان، انعطاف پذیری کنفورماسیونی ناشی از چرخش آزاد واحدهای آروماتیک حول شاخه های اتیلنی است که موجب رفتاری دینامیک در محلول برای کالیکس آرنها میشود. به دلیل وجود پیوندهای هیدروژنی مولکول ساختار کنفورماسیون مخروطی خود را در محلول به همان صورتیکه در حالت جامد دارد حفظ  می کند. هنگام استخلاف نمودن امکان چرخش حلقه های آروماتیک ایجاد میشود بر اساس نحوه قرارگیری حلقه های فنیل کانفورماسیون ها توسط گوتچه به صورت مخروطی[۸] (UUUU) ، جزئی  مخروطی[۹] (UUUd)، ۱و۱ متناوب[۱۰] (Uudd) و ۳و۱ متناوب[۱۱] (UdUd) نامگذاری شد.(شکل ۵) هر چه تعداد حلقه های آریل در ساختار کالیکس (n)  افزایش یابد تعداد کانفورمرها محتمل افزایش می یابد.]۱۲[

۱-۳- مشخصات و خواص فیزیکی کالیکسارنها :۱-۳-۱-

   کالیکسارنها اسیدهای قوی تری از فنل می باشند. اندازه گیری دقیق  به دلیل حلالیت کم شان در آب مشکل میباشد.]۱۱[ شینکـای[۱۲] با استفاده از پتانسیومتری و اسپکترو فتومتری مقادیر  برخی از کالیکسارنها را در آب اندازه گیری کرده است.(جدول ۱)

pK4

pK3

pK2

pK1

ترکیبات

  ۱۴<

14<

5/12

1/07/9

3/08/0

4SO2NiCH2CH2OH2

    

1/061/11

05/027/8

05/071/4

Linear trimer

  

03/025/8

monomer

2/03/12

1/09/10

3/09/2

4NO2

    

5/12

1/06/10

1/06/3

Linear trimer

  

03/067/8

monomer

(جدول ۱) Pka برخی کالیکسارنها

با توجه به جدول مقدار ۱pK برای مشتق پاراسولفید به مراتب کوچکتر از ۲pK می باشد. علت آن برقراری پیوند هیدروژنی درون مولکولی و در نتیجه پایداری مونو آنیون به وجود آمده است.

جداسازی و تخلیص

   برای کالیکسارنهای با  از روشهای کروماتوگرافی فاز معکوس برای جداسازی استفاده میشود. ]۱۴[ روش بسیار جدید جداسازی با ستون دی ال و کروماتوگرافی سیال فوق بحرانی با متانول / کلروفرم و گاز ۲CO می باشد.]۱۵[ شکل ۸ کروماتوگرام مخلوط کالیکسارنها با n متفاوت نشان می دهد.

نقطه ذوب:

     نقاط ذوب بعضی کالیکس آرنها در جدول ۲ آمده است.]۱۱[  چنانچه مشاهده می شود با افزایش تعداد حلقه های بنزینی نقطه ذوب افزایش می یابد با توجه به اینکه کالیکسارنها با تعداد زوج حلقه ها دارای نقطه ذوب بیشتری نسبت به کالیکسارنها با تعداد حلقه های فرد می باشد.

 

۱-۴- خواص طیفی :طیف NMR  :

   مطالعه ONMR کالیکس ۴ و۶ وجود پیوند هیدروژنی درون مولکولی در این کالیکسانها را نشان می دهد. همچنین در H- NMR رزونانس گروههای OH اطلاعات ارزشمندی را در اختیار می گذارد. که مقادیر در جدول ۳ آمده است . هر چه پیوند هیدروژنی درون مولکولی قوی تر باشد  بیشتر می شود برای کالیکسهای  ۸  n >  در دمای پایین چند رزونانس دیده می شود. همچنین مطالعات ONMR کالیکس ۴ و ۶ وجود پیوند هیدروژنی درون مولکولی قوی در این کالیکسها را اثبات می کند.]۱۶[

مادون قرمز :

  در طیف IR کالیکسارنها OH در محدودهcm-1 3500-3100  قرار می گیرد. در مولکول مادر کالیکس آرن نوارکششی OH به دلیل وجود پیوند هیدروژنی درون مولکولی کاهش قابل ملاحظه ای را نشان  می دهد

ماورای بنفش :

   گوتچه برای کالیکسارنهای ۸-۴  n =مقادیر  ارائه کرده است.

۱-۴-۴- طیف جرمی:

   برای تعیین کالیکسارنهای بزرگ و شناسایی آنها از دیگر الیگومرهای زنجیری از   اندازه گیری جرمی استفاده می شود.]۱۷[

۱-۵- مطالعه تئوریک بر روی کنفورماسیون کالیکسارن :

   بعد از سال ۱۹۸۹ در زمینه محاسـبه پایداری و مکانیک مولکـولی و برای تایید داده های تجربـی در تشکیل کمپلکس مطالعات تئـوریک زیادی صورت گرفته است.  ]۲۱-۱۸[  و مطالعاتی در جهت تأیید داده های تجربی در پدیده های کمپلکس شدن انجام یافته است. ]۲۳-۲۲[ محاسبات در زمینه محاسبه انرژی، خواص اسیدی و بازی و ساختار کالیکس(۴)آرنهایی که در قسمت پایین حلقه OH و OMe و در قسمت بالا استخلافات هیدروژن، متیل و ترشیو بوتیل وجود دارد، صورت گرفته که با داده های تجربی منطبق است.

۱-۵-۱- کنفورماسیون کالیکسارنها در محلول :

   کالیسارنهایی که دارای گروههای OH در قسمت پایین حلقه هستند دارای کنفورماسیون متحرک در دمای اتاق و محلول می باشند.]۲۴و۱۷[  ۴کنفورماسیون مختلف مربوط به کالیکس(۴)آرن که به دلیل چرخش گروههای R حول محوری که از اتمهای کربن متا گروههای متیلن می گذرند وصل شده میتوانند به یکدیگر تبدیل شوند.(شکل ۸)کانفرت پایداری این کنفورماسیونها را اندازه گیری کرده است.

   قطبیت حلال بر روی سرعت تبدیل کنفورمرها موثر است به طوریکه در حلالهایی مانند کلروفرم بنزن و تولوئن سد انرژی چرخشی محدوده بنزن ۷/۱۳ تا کلروفرم ۷/۱۵ است که این تفاوت به دلیل چگونگی بر قراری کمپلکسهای داخلی با حلال می باشد کالیکس آرنهای t-Bu9 کمپلکس قویتری با حلال نسبت به کالیکس آرنهایH4 برقرار  می کنند. سد انرژی برای H4 از ۷/۱۵ در کلروفرم به ۴/۱۳ در پیریدین کاهش می یابد پیوند هیدروژنی درون مولکول دلیل اصلی پایداری کنفورمر مخروطی می باشد در مطالعات H-NMR در حلالهای غیرقطبی مانند کلروفرم در دمای کمتر از C° ۰ پروتونهای   کالیکس(۴)آرن به صورت یک جفت دوتایی و دماهای بیشتر از C° ۶۰ به صورت یکتایی ظاهر میشود که دلیل  آن تبادل سریع در دماهای بالا می باشد.



خرید و دانلود مقاله کردناسیون شیمی