قدم اول در بررسی هر پدیده شناخت کامل جوانب ،ساختارها ،ویژگی ها والزامات آن می باشد.این شناخت می تواند ما را در جهت درک واضح و درستی از موضوع در راستای مورد نظر هدایت کند.
موارد تشکیل دهنده موضوع مورد این پروژه را می توان در فصولی به شرح زیر بررسی کرد:
فصل اول: موزه
این فصل تعاریف ،کارکردها ،مبانی شکل گیری موزه را بیان می کند.در انتها با توجه به مطالب این فصل و فصولبعدو شروع طراحی، شکل گیری طرح موزه تکنولوژی آغاز می شود.
فصل دوم:تکنولوژی
این فصل به پرسش از ماهیت واساس طراحی یعنی تکنولوژی می پردازد. بررسی تمام جوانب تکنولوژی از پیدایش ،ماهیت ،ویژگی ها ،آثار،نقدهای موجود محصول این فصل است.هم چنین تاریخچه ای از دوره تکامل بشر با توجه به عنصر زمان از انسان غارنشین تا انسان عصر دیجیتال در جهت ملموس بودن درک از تکنولوژی بیان می شود.
فصل سوم:بررسی نمونه های موردی
در این فصل نمونه هایی از موزه از منظر ایده طراحی ،عملکرد،ارتباط فضاها ،تئوری های طراحی و مسائل سازه ای مطالعه می شود.
فصل چهارم: مطالعات سایت واقلیم این فصل به تحلیل و شناسایی بستر طراحی می پردازد و از مقیاس کلان شهر تا محدوده ی سایت را مورد بررسی قرار می دهد , دسترسی ها و پتانسیل های سایت را شناسایی و نحوه ی طراحی بر آن اساس را توجیه می کند.
فصل پنجم:روند طراحی
روند شکل گیری طرح و چگونگی پیدایش ایده طرح با توجه به موارد ذکر شده در این فصل باز گو می شود .
تکنولوژی مقوله ای است که از بدو آفرینش انسان ودر پاسخ به نیاز های اولیه او به وجود آمده است.همراه با رشد بشر تکنولوژی نیز رشد کرده است وروز به روز گسترش یافته است.
این رشد وتوسعه همواره صددرصد مثبت نبوده ودر مواردی آسیب هایی به بشر،طبیعت،فرهنگ و... وارد کرده است.اما آنچه حائز اهمیت است آن است که ماهیت تکنولوژی را می توان تلاش برای رسیدن به کنه هستی ودرک راز هستی و به عبارت دیگر بارقه ای از ذات حقیقت طلب انسان دانست.
بنابراین نگاه ما به تکنولوژی مثبت است اما در کنار این نگاه باید همواره از آثار منفی تکنولوژی آگاهی داشته وسعی کرد تا آن را تحت کنترل خود در آورد.در واقع تکنولوژی زمانی مفید است که بتواند انسانهایی با قدرت انکشاف در خود بپروراند.
در راه طراحی موزه تکنولوژی ،مساله حائز اهمیت تاثیر گذاری این موزه بر بازدیدکنندگان به قسمی است که آنها را با تکنولوژی ،ماهیت وآثار وپیامدهای آن آشنا سازدودیدگاهی در جهت تکنولوژی مناسب ،مفید وغیر مضر به آنها عرضه کند.
بنابراین قدم اول مطالعه تاریخ تکنولوژی و اعصار آن می باشد.هم چنین ماهیت تکنولوژی وعناصر سازنده آن در این مسیر مهم می نماید.
سیر تکنولوژی حرکتی است که از انسان اولیه آغاز و در هر عصری با توجه به ویژگی های مختلف زندگی بشر تغییر جهت داده ورشد کرده است وبشر صددرصد روی نحوه حرکت ،جهت وسمت وسو وکیفیت این حرکت تاثیر دارد.
-حرکت
-زمان
-سرعت تغییرات
-بشر
-تفکر
-تاریخ
-تکامل
این حرکت وگذران زمان یکی از مبانی شکل گیری ایده طراحی می باشد.
مبنای بعدی از ماهیت تکنولوژی ،از عناصر سازنده آن یعنی:زایش ،تبدیل ومبادله شکل گرفته است.این سه عنصر واولویت آنها همواره ثابت نبوده وگاهی هر یک از آنها بر دیگری برتری یافته است.
فرمت فایل :Word
تعداد صفحات : 41