تغذیه خانمهای باردار

 تغذیه خانمهای باردار

46ص

تغذیه خانمهای باردار

گرسنگی در شکم مادر

 تحقیقاتی که اخیرا در دانشگاه آمستردام انجام گرفته است نشان میدهد زنانی که در سه ماهه اول بارداری شان غذای کمی مصرف کرده اند فرزندان ضعیفی را به دنیا خواهند آورد که در دوران بزرگسالی خود دارای ریسک فاکتور بالاتری از ابتلا به حملات و ناراحتی های قلبی خواهند بود.

در جریان جنگ جهانی دوم و در سالهای 1945 و 1946 که شهر آمستردام به محاصره و اسارت دشمنان درآمد.لذا مردم آمستردام نمیتوانستند بیشتر از مقدار جیره غذایی شان غذا مصرف نمایند. درنتیجه مقدار انرژی دریافتی شان از 400 کیلوکالری در روز فراتر نمی رفت.

کودکانی که مادرانشان بعد از 13 هفته اول بارداری در معرض گرسنگی قرار گرفتند و نیزکودکانی که در زمان قحطی به دنیا آمدند دارای ریسک فاکتورهای بالای ابتلا به حملات وبیماریهای قلبی نبودند اما کودکانی که مادرانشان در 13 هفته اول بارداری دچار قحطی شدند به طور متوسط کمتر از 2.5 کیلو وزن داشتند و سایز دور سرشان هم کمتر از حد استاندارد بود. زنانی که در دوران قحطی باردار شدند  بچه هایی به دنیا آوردند که بعدها دارای سطح بالاتری از انسولین خون بودند وچاقتر بوده و بیشتر در معرض حملات و ناراحتی های قلبی قرار گرفتند.

قبل از بارداری

اگر قبل از بارداری از بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا رنج می برید باید بدانید که عدم رعایت نکات تغذیه ای که منجر به عود کردن عوارض نامطلوب این بیماریها میشود به فاصله کمی قبل از بارداری و همچنین در اوایل بارداری میتواند بر سلامتی جنین شما تاثیر منفی بگذارد. اگر از داروهای جلوگیری از بارداری استفاده میکنید بعد از پایان دادن به مصرف شان و همچنین در اوایل دوران بارداری با تجویز پزشکتان می توانید از قرص های مولتی ویتامین استفاده نمایید. این قرص ها بخصوص حاوی فولیک اسید میباشند که در تکامل و رشد مغری جنین شما نقش مهمی را ایفا خواهد نمود

رژیم غذایی مناسب زنان باردار

کارشناسان تغذیه توصیه های عمومی زیر را به شما ارایه میدهند و شما موظف خواهید بود که وعده ها و میانوعده های غذایی تان را آنچنان تنظیم نمایید که شامل مواد غذایی زیر باشد

v     نان و غلات و برنج

v     میوه ها و سبزیجات

v     پنیر، ماست و شیر

v     گوشت سفید و قرمز، ماهی، حبوبات، تخم مرغ و دانه ها

v     چربی ها و روغن ها و قند ها. این مواد اگر چه مغذی نیستند اما میتوانند انرژی بالایی تولید کنند. این مواد البته باید در مقادیر پایین مصرف گردند.

همچنین توصیه میشود بعد از برنامه ریزی در مورد رژیم های غذایی تان آن را به کارشناسان تغذیه نشان داده و در مورد اینکه آیا رژیم غذایی تان حاوی تمام گروههای غذایی هست یا نه و اینکه آیا از لحاظ تغذیه ای برای شما کفایت میکند یا خیر از او راهنمایی بخواهید.

تهوع بارداری

در دوران بارداری حتی اگر شما بسیار خوب از خودتان مراقبت نمایید و از رژیم غذایی مناسبی هم برخوردار باشید باز هم ممکن است که از عارضه تهوع بارداری رنج ببرید. این عارضه معمولا در سه ماهه اول بارداری بروز می کند. هیچ نوشدارویی برای از بین بردن تهوع صبحگاهی وجود ندارد اما توصیه هایی هست که میتواند شما را تخفیف علائم این عراضه کمک نماید.

v     هر شب قبل از اینکه به رختخواب بروید و همچنین صبح ها قبل از اینکه از رختخواب برخیزید یک تکه نان سوخاری و یا بیسکوییت نمک دار مصرف نمایید.

v     تعداد وعده های غذایی را افزایش و مقدار آنها را کاهش دهید.

v     از خوردن غذاهای چرب و روغن دار خودداری نمایید.

v     بجای اینکه همراه غذاها آب مصرف نمایید آنرا بین وعده های غذایی مصرف نمایید.

v     از مصرف زیاده از حد چای و قهوه خودداری نمایید.

در مصرف غذاهای پرادویه، کرمها و سبزیجات خیلی معطر نظیر پیاز زیاده روی نکنید.

استفاده از همه گروههای غذایی
دوران بارداری ، مولد شرایط جدید زیستی و روانی برای مادر است . از جنبه های مختلف ، تغذیه در این دوران از اهمیت و حساسیت زیادی برخوردار است . بنابراین لازم است که مادران باردار، رژیم تغذیه ای متفاوت با شرایط عادی و متناسب با شرایط بارداری برای خود در نظر بگیرند. در اینجا، رژیم غذایی کاملی که مادران در دوران بارداری باید رعایت کنند از نظرتان می گذرد:
الف : انرژی برای تامین سوخت وساز بدن مادر و رشد جفت و جنین مورد نیاز است . منابع تامین کننده آن ، انواع نان ، برنج ، سیب زمینی ، ماکارونی و انواع روغنهای مایع و جامد (روغن زیتون ، کره و خامه ) است البته با وجود این که نیاز به انرژی در این دوران افزایش پیدا می کند، باید توجه داشت که بیش از اندازه از این مواد مصرف نکنیم .
ب. پروتئینی که برای ساخته شدن بافتهای بدن مادر و جنین مورد نیاز است . از گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ ، شیر، ماست و حبوبات تامین می شود.
ج. ویتامین و املاح که برای حفظ سلامت بافتهای جنین و مادر و انجام طبیعی فعالیت های بدن مورد نیاز هستند.

هفته دوم فروردین 1385 هفته چهارم اسفند 1384 هفته سوم اسفند 1384 هفته دوم اسفند 1384 هفته اوّل اسفند 1384 هفته چهارم بهمن 1384 هفته سوم بهمن 1384 هفته دوم بهمن 1384 هفته اوّل بهمن 1384 هفته سوم دی 1384 هفته سوم آذر 1384

آرشیو موضوعی

تقویم بارداری هفته نامه سلامت اخباربارداری و زایمان از ایسنا اخبار حرفه مامایی عکس تاریخچه مامایی در ایران و جهان آیا شما باردار هستید ؟ (تشخیص بارداری ) سونوگرافی همراه با تصاویر گفتارهایی در مورد اهمیت بارداری در اسلام. روانشناسی در بارداری وزایمان تغذیه در بارداری/شیردهی بارداری ناخواسته سقط سزارین ورزش در دوران بارداری و پس از زایمان بارداری و مسائل زناشویی عوارض شایع در بارداری پوست و بارداری داروها زایمان بدون درد تنظیم خانواده حاملگی خارج از رحم مرگ ومیر مادر و نوزاد زایمان زودرس بارداری و بیماریهای عفونی کیسه آب بارداری و خواب تعیین جنسیت فرزند قبل از تولد شیردهی سن مناسب برای بارداری کم خونی و بارداری پاسخ به سوالات بیماری قلبی و بارداری

پیوندها

کالج زنان و زایمان آمریکا بارداری/زایمان تنظیم خانواده ایران سلامت/ پرسش و پاسخ زایمان در آب بارداری در 40 هفته نازایی پایگاه اطلاع رسانی سلامت ایرانیان پایگاه مرکزی عرضه اطلاعات پزشکی سونوگرافی بارداری /زایمان 2 بارداری/ زایمان3 شیردهی/1 شیردهی/ 2 بارداری/ زایمان/4 پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران انجمن مامایی ایران سیمای ایران / قسمت سلامتی مقالات پزشکی / بارداری پایگاه الکترونیکی خدمات پزشکی ایران مرکز اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی نبریز انجمن درمانگران ایران اصفهان دکتر تغذیه(1)

مرگز بهداشت استان آذر بایجان شرقی



خرید و دانلود  تغذیه خانمهای باردار


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.