لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه2
ریشه لغوی
آنچنان که در لغت نامه دهخدا آمده است، شاسی به معنای «درشت و سخت» است.
دیدکلی
کلمه شاسی اصولا در معنای دیگری به کار میرود. که عمومیترین آن عبارتست از یک قسمت واحد از اجزای یک وسیله یا ماشین که سایر قسمتها بر روی آن قرار میگیرند. این ساختار میتواند به سادگی یک چارچوب فلزی باشد و یا اینکه یک شاسی پیچیده باشد که محلهای بخصوصی بر روی آن ، جهت نصب دستگاههای مربوطه از قبل تعبیه شده باشد. معمولا شاسیها از فولاد ساخته میشوند.
کاربرد اصلی کلمه شاسی در مورد استفاده در خودروها است. در خودروها به تمامی ساختارهایی که جهت حرکت خودرو ضروری است شاسی گفته میشود. بایستی توجه شود که اگر یکی از اجزای شاسی اتومبیل یا خودرو برداشته شود یا دچار خرابی شود حرکت خودرو متوقف خواهد شد.
اجزای ساختمانی شاسی خودرو
همانطوری که گفته شد شاسی قطعات خودرو را به هم ارتباط داده و آنها را روی خود نگه میدارد. در این فرآیند سیستمهای مختلفی انجام وظیفه میکنند، که در زیر به ذکر آنها میپردازیم.
سیستم تولید توان (موتور)
این سیستم وظیفه تبدیل انرژی را به عهده دارد. یعنی انرژی محبوس در سوختهای فسیلی را به شکل انرژیهای جنبشی در دسترس در میآورد. موتور یک خودرو برای آنکه بتواند این وظیفه را انجام دهد از چند سیستم مجزا استفاده میکند که عبارتند از : سیستم برقی ، سیستم سوخت رسانی ، سیستم خنک کننده ، سیستم روغنکاری و سیستم هوارسانی.
سیستم انتقال توان
این سیستم همان گونه که از نامش بر میآید وظیفه انتقال توان تولید شده در موتور را بر عهده دارد. این توان تولید شده جهت مصرف و تبدیل به کار مفید میبایست به چرخها و از آنجا به سطح جاده منتقل شود. بنابراین وجود سیستم انتقال توان در یک خودرو ضروری است. این سیستم نیز به نوبه خود به سیستمهای کوچکتری تقسیم میشود که در کنار یکدیگر عمل انتقال نیرو را انجام میدهند. اجزای مختلف زنجیره انتقال نیرو عبارتند از:
جعبه دنده