پروژه درس برنامه ریزی تولید: بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)

پروژه درس برنامه ریزی تولید: بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)

مقدمه

زمان‌بندی تخصیص منابع در طول زمان برای اجرای مجموعه‌ای از وظایف است. این تعریف نسبتاً دو مفهوم مختلف را در بردارد. اولاً زمان‌بندی نوعی تصمیم‌گیری است و فرآیندی است که در جریان آن برنامه‌ زمانی را تعیین می‌کنند. از این لحاظ بیشتر آموخته‌های ما در مورد زمان‌بندی را می‌توان در مورد تصمیم‌گیری‌های دیگر نیز بکار بست. لذا این بحث ارزش عملی عام دارد. ثانیاً زمان‌بندی مبحثی نظری است که مجموعه‌ای از اصول، مدل‌ها، روش‌ها و نتایج منطقی را در بر می‌گیرد. که برای ما بینشی عمیق در مورد عمل زمان‌بندی فراهم می‌آورد. از این لحاظ نیز بیشتر آموخته‌های ما در مورد زمان‌بندی را می‌توان در مورد سایر نظریه‌ها بکار برد. و بنابراین ارزش مفهومی عام دارد. مساله عملی تخصیص منابع در طول زمان برای اجرای مجموعه‌ای از کارها، در وضعیت‌های مختلف مطرح می‌شود. اما در بیشتر موارد عمل زمان‌بندی کارها پس از حل برخی مسائل مربوط به برنامه‌ریزی اصولی مورد توجه قرار می‌گیرد و باید این نکته را در نظر داشت که تصمیمات مربوط به زمان‌بندی اهمیت کمتری نسبت به مجموعه وسیعتری از تصمیمات مدیریتی دارد به عنوان مثال در حل مسائل مربوط به ساخت، مسائل مدیریتی مربوط به انتخاب محصولی که باید ساخته شود و تعیین میزان تولید هر محصول اولویت دارد.

نظریه زمان‌بندی اصولاً با مدل‌های ریاضی سرو کار دارد و بین کار زمان‌بندی و توسعه مدل‌های زمان‌بندی رابطه برقرار می‌کند و بطور پیوسته آنها را با مسائل نظری و عملی زمان‌بندی محک می‌زند. دیدگاه نظری بطور غالب رویکردی کمی است و سعی آن دست یافتن به ساختار مساله در قالب شکل فشرده ریاضی است. به ویژه، این رویکرد کمی با تفسیر اهداف تصمیم‌گیری در قالب یک تابع هدف صریح و بیان موانع تصمیم‌گیری بصورت محدودیت‌های صریح شروع می‌‌شود.

بطور سنتی مسائل زمان‌بندی بصورت مسائل بهینه‌سازی محدودیت‌دار به ویژه مسائل مربوط به تخصیص منابع و توالی عملیات مورد بررسی قرار گرفته است. در پاره‌ای از موارد مساله زمان‌بندی تنها مربوط به تخصیص منابع است و در این حالات مدل‌های برنامه‌ریزی ریاضی معمولاً می‌تواند برای تعیین تصمیمات در زمینه تخصیص منابع بهینه مورد استفاده قرار گیرد.

 

فرمت فایل: ورد (قابل ویرایش)

تعداد صفحات: 29

 

فهرست مطالب

مقدمه

تاریخچه

روش‌های مختلف تولیدی

شرح پروسه تولید

نیروی انسانی مورد نیاز

شرح فرایند منتخب

تعیین شاخص عملکرد و تابع هدف

الگوریتم هاجسون (کمیته کردن تعداد کارهای دارای دیر کرد)

الگوریتم جستجو در همسایگی برای کمیته کردن تعداد کارهای دارای تاخیر

نتیجه‌گیری و پیشنهادات

منابع



خرید و دانلود پروژه درس برنامه ریزی تولید: بررسی توالی بهینه کارها (مساله تک ماشینه پایه)


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.