ارزیابی کارایی شبکه های کامپیوتری و بررسی آن در Grid
به همراه منابع و 25 صفحه دکیومنت و جزوات منابع اصلی
فهرست مطالب
مقدمه
بخش اول : ارزیابی کارایی شبکه های کامپیوتری
1-1 : ارزیابی کارایی سیستم ها و شبکه های کامپیوتری 4
2 - 1 : بررسی مسائل و مشکلات جدید در ارزیابی کارایی شبکه های کامپیوتری : 5
3-1 : ابزارهای تحلیل کارایی : 6
4 – 1 : بررسی معیارها 6
5 – 1 : بررسی کارایی در شبکه های مختلف 9
6 – 1 : بررسی معیار کنترل پذیرش در شبکه کامپیوتری 12
بخش دوم : ارزیابی کارایی شبکهُ Grid
1 – 2 : بررسی کارایی شبکه های Grid 19
2 – 2 : تحلیل کارایی Grid 19
3 – 2 : مسائل و مشکلات موجود در کارایی Grid 20
4 –2 : معیارهای کارایی و خصوصیات کارایی 20
5 – 2 : محک زنی ( benchmarking ) 21
6- 2 : تاثیر متقابل کاربردها و زیر ساختارها 22
7 – 2 : بهینه سازی ، سازگار کردن کارایی 22
8– 2 : معیارهای کارایی Grid 23
9 – 2 : ارزیابی از GRID 23
مراجع 25
1-1 : ارزیابی کارایی سیستم ها و شبکه های کامپیوتری
اگر بخواهیم در مورد کارایی یک سیستم یا شبکه بحث کنیم باید بررسی کنیم که این شبکه فعالیت ها و عملیات خود را چگونه و به چه نحوی اجرا می کند. اما نکته این است که در یک شبکه کامپیوتری چگونه می توانیم کارایی شبکه را بیازماییم و آن را محاسبه کنیم. با یک مثال ساده، اگر ما پشت یک کامپیوتر نشسته باشیم و بخواهیم از web برنامه ای را جستجو کنیم با click های متوالی ، می توانیم به صفحه مورد نظر برسیم اگر رسیدن به صفحه مورد نظر زمان زیادی طول بکشد ، در بحث امروزی می گوییم کارایی شبکه مورد نظر خوب نمی باشد. اما در کل می توانیم چنین بگوییم که معیارهای اندازه گیری کارایی به صورت زیر می باشد.
زمان پاسخ دهی ( response time ): همان زمان پاسخ به یک درخواست می باشد که بیشتر در سیستم هایی از نوع client – server مطرح می باشد.تأخیر انتقال پیغام ( massage transfer delay ): که بیشتر بین لینک هایی که در شبکه وجود دارند مطرح می باشد.بهره وری ( utilization ): بخشی از زمان که سیستم در آن مشغول نگه داشته می شود ( مشغول بودن شبکه )زمان سرویس: همان زمان پردازش یک درخواست یا زمان انتقال یک بسته می باشد.میزان گذردهی: تعداد بسته هایی که در واحد زمان بوسیله عناصر شبکه انتقال داده می شوند.احتمال loss (loss probability ): یکی از مهمترین معیارهایی که در شبکه های کامپیوتری مورد بررسی قرار می گیرد احتمال از دست رفتن بسته ها در شبکه می باشد.اما معیارهای بالا را از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می دهیم:
1- از دید کاربر ( user ): در اینجا معیارهای کاربران را مورد بررسی قرار می دهیم که زمان پاسخ دهی یا احتمال loss را می توانیم از این دسته بیان کنیم.
2- از دید سیستم ( system ): در اینجا معیارهای در سطح سیستم مورد بررسی قرار می گیرند. مثلاً میزان گذردهی و بهره وری.
در بعضی مواقع معیارهای کاربران مخالف با معیارهای سیستمی می باشد، به این صورت که افزایش کارآیی سطح سیستم باعث کاهش کارایی سطح کاربر می شود. مثلاً موقعی که میزان گذردهی افزایش می یابد، زمان پاسخ کاهش می یابد. با یک مقایسه ساده می توان فهمید که در کل، کاربران بیشتر دوست دارند که بهره وری سیستم آنها در سطح بالایی باشد و یا کاربران دوست دارند زمان پاسخ دهی در کمترین حد ممکن باشد.
با یک مثال ساده چنین بررسی می کنیم که ما می خواهیم از یک web site خرید کنیم. و از این سایت صدها کاربر در هر لحظه خرید می کنند سرور مرکزی نیاز دارد تا از چندین سرور استفاده کند تا اینکه پهنای باند شبکه بالا باشد در این شرایط مدیران سایت مورد نظر باید به این سوالات جواب مشخصی داشته باشند که: چه تعداد سرور در اینجا مورد نیاز می باشد ؟ پهنای باند شبکه چقدر می باشد ؟