پایان نامه مدیریت کیفیت
مقدمه
براساس تحقیقات انجام شده ، درصد رضایت مندی سازمان از بکارگیری سیستم های مدیریت کیفیت بخصوص سری ایزو ٩٠٠٠ ) به تنهایی در حدود ٢٠ تا ٤٠ درصد می باشد و حتی مواردی مشاهده شده که بسیاری از سازمانهای معروف و موفق جهان تصمیم به لغو گواهینامه خود و برچیدن این سیستم از سازمان خود گرفته اند
همچنین در این خصوص ، بعضی از سازمانهایی که برنده جایزه های مهم کیفیت نیز بوده اند مواجه با کاهش سود و حتی ورشکستگی شده اند .
حال سوال اساسی اینست که چگونه ممکن است که این سازمانهای معروف و مشهور جهان دارای اینچنین عملکرد ضعیف و نامطلوبی باشند ؟ و آیا در واقع تمام این سیستم های گوناگون مدیریتی باعث انحراف از واقعیت های سازمان میباشد؟ آیا همگی آن در تضاد با عملکرد مطلوب سازمان می باشند ؟
همه یا هیچ ؟
براساس تحقیقات انجام شده توسط نگارنده این مقاله ، اکثر سازمان های موفق در سراسر جهان بطور معمول در حدود ٦ تا ١٠ نوع از سیستم های مدیریت را در مجموعه فعالیت های خود بکار گرفته اند .که این موضوع برای اکثر مدیران سازمان باعث سردرگمی در مورد چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر ( سیستم ها ) ، وجود تضاد بین آنها و اولویت بندی آنها شده است .
بطور کلی سه استراتژی جهت بکارگیری این سیستم ها پیشنهاد شده است که عبارتند از :
از هیچکدام استفاده نشده و مدیران براساس تجربیات و مهارت های شخصی خود فعالیت سازمانی خود را کنترل و هدایت کنند .
انتخاب یکی از سیستم ها براساس اینکه کدامیک از آنها مناسب با ساختار و محدودیت های سازمانی بوده و بعنوان تنها راهکار بیان می شود .
انجام تمام آنها با تشخیص اینکه هر یک از این سیستم ها منافع منحصر بفردی را به سازمان ارائه می کنند و بنابراین بکارگیری تمام آنها بطور همزمان باعث حداکثر ساختن کل سود می گردد.
اما کدام استراتژی درست می باشد ؟
آیا بایستی سیستم ایزو ٩٠٠٠ را اجراء کرد یا سیستم هدف گذاری متوازن به تنهایی کارا می باشد ؟
آیا سیستم برنامه ریزی عملیاتی و سیستم EFQM هردو به یک نتیجه یکسانی می رسد ؟
با ارزیابی و بررسی یافته هایی که از نظرسنجی های سیستم های موفق و ناموفق مدیریتی بدست آمده ، دو نتیجه واضح و شفافی حاصل می شود .
اول اینکه هر چند تا از سیستم های مدیریتی را که انتخاب می شوند بایستی همگی آنها در یک سیستم مدیریت یکپارچه متمرکز شوند و دوم اینکه چگونگی و تعداد انتخاب سیستم هایی که یکپارچه می شوند بستگی به مشکلات ومسائلی دارند که بایستی توسط آنها برطرف وحل شوند .
تعداد صفحات: 155