پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیا
گرایش برنامه ریزی شهری
همراه با پرسش نامه
258 صفحه
چکیده:
شهرها، سیستم پیچیده و پویایی هستند که در گذر زمان دستخوش تحولات کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و ... گردیده اند. در راستای نیل به توسعه شهری دستیابی به رفاه اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی از حقوق مسلم هر فرد و جامعه است ؛ بدین منظور کاهش فاصله میان آنچه هست و آنچه باید باشد از اهداف مهم برنامه ریزان شهری است .
با توجه به موضوع تحقیق یعنی تاثیر فرم کالبدی شهر بر کیفیت زندگی نمونه ی مورد مطالعه شهر ساری، قابل ذکراست که هدف اصلی تحقیق حاضر تاثیر دو پارادایم و الگوی توسعه ی شهری یعنی فرم فشرده و پراکنده بر کیفیت زندگی شهروندان با تاکید بر ابعاد کالبدی، حمل و نقل، محیطی، اجتماعی، اقتصادی و نگرش است. بدین منظور برای شناخت الگوی توسعه در نمونه های پژوهش از توزیع تراکم خالص مسکونی، تراکم خالص و ناخالص شهری، اختلاط کاربری، بعد و تعداد خانوار استفاده شد.
همچنین به منظور ارزیابی کیفیت زندگی در محلات شهر ساری به تولید پرسشنامه ای60 سوالی و توزیع آن ها بین 385 خانوار (بر اساس مدل کوکران) در شش محله ی مجزای شهر ساری و تحلیل آماری پرسشنامه های جمع آوری شده با کمک نرم افزار Spss پرداخته ایم. نتایج حاصل از آزمون با استفاده از روش های آمار استنباطی همچون تحلیل واریانسی، آزمون های T مستقل، آزمون تعقیبی LSD و آزمون توکی نمایان می سازند که دو الگوی فشرده و پراکنده در محلات شهر ساری ، تاثیری در کاهش و افزایش کیفیت زندگی شهروندان ندارد .
کلید واژه: کالبد شهری، فرم فشرده، فرم پراکنده، کیفیت زندگی شهری، شهر ساری