قالب بندی : پاورپوینت
تعداد اسلاید : 158 اسلاید
تکه های از متن اسلاید ها :
علفهای هرز بعنوان جزء جدایی ناپذیر اکوسیستمهای زراعی و غیر زراعی و یکی از مهمترین عوامل کاهش دهنده محصولات کشاورزی به شمار میروند، به طوریکه مشکلات این گیاهان،میلیونها کشاورز و هزاران محقق را به خود مشغول داشته است. به عقیده برخی از محققین، خسارت علفهای هرز به محصولات زراعی می تواند بین۱۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر باشد و به طوری که اگر این گیاهان بدرستی کنترل یا مدیریت نشوند، زیان آنها به تولیدات کشاورزی می تواند بیش از آفات وبیماریها باشد
از ۲۵۰۰۰۰ گونه گیاهی شناخته شده حدود ۲۵۰ گونه (۱/۰ درصد) آن علف هرز می باشند که ۷۶ گونه از آنها جزء مضرترین علفهای هرز دنیا به شمار می روند. این ۷۶ گونه به ۳۰ خانواده گیاهی تعلق دارند که حدود نیمی از آنها متعلق به دو خانواد ه گندمیان(Poaceae) و کاسنی(Asteraceae) میباشند.
مشکل علفهای هرز و کنترل آنها با آنکه در کشور ما سابقه طولانی دارد اما تا دهه های اخیر بعنوان فعالیتی جنبی به حساب می آمد. شناخت بیشتر نقش علفهای هرز در کاهش تولید باعث آن گردیده که در سالهای اخیر توجه به شناخت و کنترل این گیاهان بیشتر شود . به طوری که امروزه تلاش تعدادی از کشاورزان ما درجهت کنترل علفهای هرز، مبتنی بر روشهای علمی است که در کشورهای پیشرفته رایج می باشد. از طرف دیگر مشکلات زیست محیطی ناشی از کاربرد بی رویه علف کشها سبب شده که در رابطه با کنترل علفهای هرز قبل از هر چیز توجه ویژه ای به شناخت بیولوژی و اکولوژی این گیاهان معطوف شود.
برای دست یابی به یک نظر جامع در مورد مسئله علفهای هرز، شناخت دقیق فلور علفهای هرز ضروری است، در حقیقت ماهیت فلور علفهای هرز تا حد زیادی زمان و روش کنترل را تعیین می کند. بنا بر این شناسایی و برآورد جمعیت علفهای هرز هر منطقه به عنوان یک نیاز اولیه برای اتخاذ روشی مؤثر در اجرای برنامه های کنترل مطرح است.
شناسایی فلور علفهای هرز یک منطقه علاوه بر نقشی که در مدیریت این گیاهان دارد، می تواند در زمینه استفاده های دارویی و مرتعی از این گیاهان نیز حائز اهمیت باشد.
فهرست بندی تاپیک علفهای هرز:
۲٫دم روباهی باریک ۳٫بو مادران ۴٫خارشتر ۵٫بیدگیاه(علف گندمی) ۶٫یولاف وحشی (جو دوسر) ۷٫سیرموک(سیروحشی) ۸٫گون ۹٫برموس آویخته(علف پشمکی) ۱۰٫کیسه کشیش ۱۱٫سلمه تره(سلمک) ۱۲٫ اویارسلام ۱۳ . گل گندم(شش بر تیغ( ۱۴٫گنگر صحرایی(خارلته یا خار کنگر) ۱۵٫ اُزمک ۱۶٫ پیچک صحرایی ۱۷٫ سس ۱۸٫مرغ(بندواش) ۱۹٫هویج وحشی ۲۰٫سوروف(دژگال) ۲۱٫فرفیون(شیرسگ) ۲۲٫منداب ۲۳٫شیرین بیان(محک) ۲۴٫بی تی راخ(شیرپنیر) ۲۵٫تاج خروس [/b]۲۶٫جو موشی ۲۷٫کاهوی وحشی(گاو چاق کن)۲۸٫ چچم ۲۹٫پنیرک(توله) ۳۰٫گل جالیز ۳۱٫شقایق وحشی(گل چشم درد) ۳۲٫علف قناری(علف خونی یاخونی واش) ۳۳٫خرفه(پروین) ۳۴٫علف هفت بند ۳۵٫بارهنگ سرنیزه ای(کاردی) ۳۶٫تربچه وحشی ۳۷٫ترشک ۳۸٫سیلن(کوزه قلیانی یا قلیانک) ۳۹٫چسبک(چسبونک) ۴۰٫خردل وحشی ۴۱٫خاکشیر ۴۲٫ تاجریزی ۴۳قیاق۴۴٫ گل قاصد ۴۵٫لوئی(نی) ۴۶٫خارخسک ۴۷٫ جغجغک ۴۸٫ توق ۴۹٫تلخه ۵۰٫کاهوک۵۱٫ خارزن بابا
۵۲٫ شیر تیغی
۵۳٫ شنگ
۵۴٫ خار ایتا لیا یی(تا تاری)
۵۵٫ گلرنگ وحشی
۵۶٫ شکرتیغا ل
۵۷٫ تاج خروس خوابیده
۵۸٫ پنچه مرغی
۶۰٫ تا توره
۶۱٫ دم اسب
۶۲٫ شیرین بیان
۶۳٫ شاه تره
۶۴٫ یونجه زرد
۶۵٫ لاله اتشی
۶۶٫ مادر گند م(جو هرز)
۶۷٫ ختمی
۶۸٫ گاو زبان بدل
۶۹٫ علف چسبک
۷۰٫ گل گند م خا ر دا ر
۷۱………
.
.
.
,......