تعریف بیسکویت
بیسکویت از کلمه لاتینBis coctus نان دوبار پخته شده گرفته شده است ، محصولات پخته شده، خشک و خنک می شود و مورد مصرف قرار گیرد. امروزه بیسکویت را محصولی مقاوم ،شیک ، رژیمی، غذای کودکان و مناسب برای همه افراد می دانند که از آرد(عمدتاً آرد گندم ) تولید شده و بر حسب نوع بیسکویت و کیفیت آن دارای روغن ،شکر، تخم مرغ، شیرخشک، پودر نارگیل ، پودر کاکائو و غیره می باشد و به جهت رطوبت پایینی که دارد ، مشروط بر آنکه در شرایط مناسبی از جهت رطوبت (محیط خشک) ، اکسیژن (عدم حضور اکسیژن) نگهداری شود ، ماندگاری آن طولانی خواهد بود .
ماشین آلات خط تولید بیسکویت
مواد تشکیل دهنده بیسکویت
شکر و سایر شیرین کننده ها روغنآنزیم پروتئازتخم مرغ شیرامولسیون کننده ها مواد پوک کننده و ترد کننده مغزهای مختلف مانند گردو، فندق، بادام، پسته و کنجدفرآیند تولید بیسکویت
مخلوط شدن مواد
تهیه خمیر شکل دهی به خمیرپخت خنک شدن بسته بندینمودار سازمانی
انواع بیسکویت
ارزش تغذیه ای بیسکویت
بسته بندی مناسب بیسکویت
ماندگاری بیسکویت
عواملی که منجر به افزایش ماندگاری محصول می شوند عبارتند از
جایگاه بیسکویت به عنوان غذا
ماندگاری بیسکویت ( تغییرات فیزیکی)
معایب و مزایای بیسکویت
منابع:
جزوه تکنولوژی غلات، دکتر ناصر رجب زاده، انتشارات دانشگاه تهرانتکنولوژی غلات، مهندس رسول پایانتکنولوژی نان، دکتر ناصر رجب زادهجزوه فرآورده های آردی، دکتر مهدی کدیور، انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهانTechnology of biscuit, cracker and cookies, Duncan Manry, 2000, Woodhead pubMC, Manufacturing Confection,2006, Wood head pub به صورت پاور پوینت در 35 اسلاید و قابل ویرایش