شهر سمنان
سمنان یکی از شهرهای سنتی و باستانی ایران است که هنوز هم بسیاری از آثار تاریخی آن شناخته نشدهاست. آنجا دارای آرامشی است که در شهرهای بزرگ دیگر ، کمتر دیده میشود. خیابانهای عریض با ساختمانهایی اکثراً یک طبقه، آجرنما و عدم وجودمغازههای لوکس، کوچههای سنگفرش با خانههای خشتی ، سقفهای هلالی و درهای چوبی . این شهر بافت سنتی خود را حفظ کردهاست.
شرایط اقلیمی و جغرافیایی
استان سمنان در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شدهاست که به تدریج از شمال به جنوب از ارتفاع آن ، کاسته میشود و به کویر نمک منتهی میگردد. آن دارای شهرهای شاهرود، سمنان، دامغان، گرمسار(16 شهر و 28 دهستان و 12 بخش) میباشد. سال 1340 این ایالت ، شامل سمنان، دامغان، شاهرود و مهدیشهر، شهمیرزاد به فرمانداری کل سمنان ملحق شده و سال 1355 دماوند، ورامین، گرمسار، اضافه شدند ولی بعدها دماوند، ورامین به استان تهران ملحق گردیدند . (پوزش ، ص 137)
این استان ، همواره شاهراه ارتباطی شرق و غرب کشور ایران بوده و با شهرهای تهران، خراسان، اصفهان، قم،مازندران، و گلستان همسایه است. این استان در مسیر جاده ابریشم واقع شدهاست . وسعت آن 676/815/95 کیلومتر مربع است که از لحاظ مساحت ، ششمین استان محسوب میشود. مساحت آن 8/5% کل کشور است. چهاربرابر مساحت تهران میباشد. رودخانههای دائمی نداشته و رودهای کوهستان کمآب و کوچک هستند و دلایلی مانند دوری از دریا، جهت و امتداد کوهها، ارتفاع مکان، و وزش بادها مؤثر بر این آبوهوا هستند این استان دارای سه نوع آبوهوای سرد،معتدل، گرم میباشد. سمنان مرکز استان میباشد که در 35/33 درجه عرض شمالی و 53/23 درجه طول شرقی و در ناحیه مرکزی ایران واقع شدهاست.
سمنان دارای آبوهوای گرم و زمستانهای معتدل میباشد. شاید یکی از علتهای گرموخشک بودن این شهر، وجود رشتهکوه البرز در اطراف آن است. این شهر از پنج منطقه جهادیه، لتییار، چوب مسجد، اسفنجان و ناسار تشکیل شدهاست. پایگاه هوایی و فولاد محله از توابع این شهر میباشد.
محلة اسفنجان با قرارگرفتن در مرکز شهر و دربرگرفتن عناصری مثل مسجد امام، تکیه پهنه و بازار شیخعلاءالدوله از اهمیت بیشتری برخوردار است.
جمعیت استان سمنان سال 1283 حدود 910/578 نفر میباشد . نرخ بیکاری آن سال 1383 میزان 2/10% بودهاست و جمعیت شهر سمنان 313/121 نفر بودهاست . فاصله این شهر تا تهران 236 کیلومتر تا مشهد 696 کیلومتر است. خط راهآهن سراسری تهران- مشهد از جنوب سمنان میگذرد.
جغرافیا و ریخت شناسی منطقة گرمسار: ورقة گرمسار با مختصات جغرافیایی طول شرقی و عرض شمالی در استان سمنان و تهران قراردارد. مرتفع ترین نقطه در گوشة شمال شرقی منطقه و در کوه عمارت واقع شده که مشتمل بر سازند کند است و بلندای آن 2551 متر از سطح دریا و پست ترین نقطه 761 متر از سطح دریا در بخش جنوبی در دشت کویری جنوب گرمسار قراردارد. بخش شمالی کوهستانی است. از کوه های مهم می توان کوه سفید ،کوه اسب پال،کوه سری قلعه،کوه عمارت را نام برد. در جنوب گرمسار و پهنه های رسی و نمکی وجود دارد. میله رود در بخش شمال شرقی از شمال به جنوب به سوی دشت گرمسار و رودخانة کرک و ایوانکی نیز در بخش شمال غربی گرمسار از شمال به جنوب به سوی ایوانکی درجریان است. راه آسفالته تهران – گرمسار- سمنان مهمترین محور ارتباطی منطقه است و در مسیر خود از ایوانکی ، گرمسار عبور می کند. راه آسفالتة ایوانکی – آب سرد در کنار رودخانة ایوانکی و کرک در نهایت به شهرستان دماوند و یا فیروزکوه متصل می شود. منطقة گرمسار را می توانی به دو بخش مناطق مرتفع کوهستانی و دشت کم ارتفاع تقسیم کرد :
مناطق کوهستانی : درمـناطق کوهسـتانی واحـدهای ژئـومورفولوژیکی به شرح زیر است:سازندکرج : شامل توفهای سبز رنگ در بخش شمالی ناحیه رخنمون محدودی دارد و اغلب در هستة تاقدیس صخره های پرشین را بوجود آورده اند.
سازندکند: شامل رسوبات تخریبی مایل به قرمز، شیل ، سنگ گچ بوده که در محیط کولابی بوجود آمده و به طور ناپیوسته در زیر کنگلومرای سازندقم قراردارد. در اثر فشارهای تکتونیکی و وجود سنگ گچ فراوان در این سازند در مواردی نهشته های مجاور خود را قطع کرده است. سنگ گچ در این واحد به صورت برجسته و روشن رنگ نمایان است و اغلب مورد بهره برداری قرار می گیرد.این مقاله به صورت ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 38 صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقالات را با ورژن office2010 به بالا باز کنید