پایان نامه ی بازاریابی و بازارسازی زیره و زرشک

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*



فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)



تعداد صفحه:235

 

فهرست مطالب

فصل اول

1-1 مقدمه 2

2-1 ضرورت‌ و اهمیت‌ مسئله‌ 5

3-1 اهداف تحقیق 8

4- 1 فرضیات تحقیق 8

5-1 کاربردهای انجام تحقیق 9

6-1 پیشینه تحقیق 9

تحقیقات انجام شده در زمینه بازاریابی و بازار رسانی محصولات کشاورزی 9

فصل اول

بخش اول 17

1-2 مقدمه‌ 17

2-2 تاریخچه‌ 18

3-2 خصوصیات‌ گیاهشناسی‌ زیره‌ سبز 18

1-3-2 ویژگیهای‌ عمومی‌ 18

2-3-2 ارقام‌ زیره‌ سبز 20

3-3-2 زیستگاه‌ و پراکنش‌ 20

1-4-2 مصارف خوراکی و ارزش غذایی 25

2-4-2 اهمیت‌ دارویی‌ 26

5-2 سایر کاربردهای‌ زیره‌ سبز 26

6-2 ویژگیها وروشهای‌ کشت‌ زیره‌ سبز 27

1-6-2 کاشت‌ 29

3-6-2 داشت‌ 30

3-6-2 برداشت‌ 31

7-2 آفات‌ و امراض‌ 32

8-2 خصوصیات‌ زرشگ‌ 33

9-2 تاریخچه‌ زرشک‌ 34

10-2 خصوصیات‌ گیاهشناسی‌ و پراکنش‌ جنس‌ زرشک‌ 35

1-10-2 ویژگیهای‌ عمومی‌ 35

2-10-2 گونه‌های‌ زرشگ‌ 35

3-10-2 زیستگاه‌ و پراکنش‌ 38

11-2 مصارف‌ خوراکی‌، ارزش‌ غذایی‌ و اهیمت‌ دارویی‌ زرشک‌ 39

1-11-2 مصارف‌ خوراکی‌ و ارزش‌ غذایی‌: 40

2-11-2 اهمیت‌ دارویی‌ 40

12-2 سایر کابردهای‌ زرشک‌: 41

13-2 ویژگیها و روشهای‌ پرورش‌ زرشک‌ بیدانه‌ 42

1-13-2 کاشت‌ و تکثیر 44

2-13-2 داشت‌ 45

3-13-2 برداشت‌ 46

14-2 آفات‌ و امراض‌ زرشک‌ 48

بخش دوم 51

1-2 تعریف بازار 51

2-2 طبقه بندی بازارهای مختلف 51

1-2-2 طبقه بندی بازار بر اساس موضوع مبادلات: 51

2-2-2 بازارها بر اساس وضعیت مکانی: 52

3-2   تعریف بازاریابی 52

4-2 ابعاد مختلف بازاریابی 55

1-4-2 بازاری گرائی 56

2-4-2 بازار شناسی 56

3-4-2 بازاریابی 56

4-4-2 بازار رسانی 57

5-4-2 بازار گردی 57

6-4-2 بازار سنجی 57

7-4-2 بازار داری 58

8-4-2 بازار گرمی 58

9-4-2 بازار گردانی 58

5-2 عناصر قابل کنترل و موثر بر بازاریابی 59

6-2 تاریخچه بازاریابی 59

7-2 مفاهیم اساسی بازاریابی 62

8-2 عوامل موثر در بازاریابی 63

1-8-2 فروشندگان اولیه 63

2-8-2 واسطه‌های بازاریابی 64

1-2-8-2 دلالان 64

2-2-8-2 واحدهای توزیع فیزیکی 64

3-2-8-2 آژانسهای خدمات بازاریابی 65

4-2-8-2 واسطه‌های مالی 65

3-8-2 مشتریان 65

4-8-2 رقبا 66

5-8-2 جوامع 67

9-2 مفهوم جدید بازاریابی 67

10-2 تئوریهای رفتار خریدار 68

1-10-2 تئوری اقتصاد خرد (Microevonmic theory) 68

2-10-2 تئوری روان شناسی (psychogical) 69

1-2-10-2 مراحل تصمیم گیری خریدار 69

1-1-2-10-2 شناخت اشکال 69

2-1-2-10-2 جستجو برای اطلاعات 70

3-1-2-10-2 ارزیابی کردن خط مشی‌های مختلف (عمل تصمیم گیری) 71

11-2 مفهوم بازاریابی محصولات کشاورزی 72

12-2 اهمیت بازاریابی محصولات کشاورزی 73

13-2 عملیات بازاریای 75

1-13-2 فعالیت‌های مبادله ای 75

2-13-2 فعالیت‌های فیزیکی 76

14-2 سازمان بازاریابی 78

15-2 فعالیتها و وظایف بازاریابی محصولات کشاورزی 80

1-15-2   جمع آوری اطلاعات 80

2-15-2 حمل و نقل 81

3-15-2 درجه بندی و استاندارد نمودن محصولات 82

4-15-2 بسته بندی و تبدیل محصولات 83

5-15-2 انبارداری 85

6-15-2 تبلیغات 85

7-15-2   اعتبار 85

8-15-2 قیمت گذاری 86

16-2 شبکه‌های بازاریابی 87

1-16-2 خرده فروشان 87

2-16-2 عمده فروشان 87

3-16-2 سلف خران 88

4-16-2 میدان داران 88

5-16-2 سایر موارد 88

17-2 اهداف بازاریابی محصولات کشاورزی 89

1-17-2 آنچه به عهده دولت می‌باشد 89

2-17-2 آنچه بر عهده تولید کننده می‌باشد 90

18-2 نقش شرکتهای تعاونی در بازاریابی 91

19-2 مسیر بازاریابی 91

20-2 هزینه‌های بازاریابی 92

21-2 حاشیه بازاریابی 93

24-3- کارایی بازاریابی 94

23-2 مدل‌های حاشیه بازاریابی 96

1-23-2 الگوی مارک- آپ (Mark up Model) 96

2-23-2 الگوی حاشیه نسبی (Relative Model) 97

3-23-2 الگوی هزینه بازاریابی (Marketing Cost. Model) 97

4-23-2 الگوی انتظارات عقلایی (Ration Expectation Model) 98

24-2 شفافیت بازار 99

25-2 برخی مشکلات اساسی موجود در بازاریابی محصولات کشاورزی 99

فصل سوم

1-3 مقدمه 103

2-3 روش تحقیق 103

3-3 روش جمع آوری اطلاعات 103

4-3 منابع اطلاعات ثانویه 104

5-3 منابع اطلاعات اولیه 105

6-3 جامعه آماری 105

7-3 نمونه آماری 105

فصل چهارم

1-4- مقدمه 108

2-4- اهمیت اقتصادی زیره 108

1-2-4- کشورهای وارد کننده و صادر کننده زیره 110

2-2-4- روند تولید و صادرات زیره 110

3-4 مشخصات جامعه مورد بررسی و مشخصات تحقیق 114

4-4 ویژگی‌های نمونه مورد بررسی تولید کنندگان زیره 115

1-4-4 ویژگی‌های سنی 115

2-4-4 سطح تحصیلات 116

3-4-4 وضعیت مالکیت اراضی 117

5-4 ویژگی‌های نمونه مورد بررسی عمده فروشان زیره 118

1-5-4 ویژگی‌های سنی 118

2-5-4 سطح تحصیلات 119

1-6-4 ویژگیهای سنی 120

2-6-4 سطح تحصیلات 120

7-4 انواع بازارهای زیره 121

1-7-4 بازار سر مزرعه 122

2-7-4 بازار عمده فروشی 124

3-7-4 بازار خرده فروشی 126

8-4 سازمان بازاریابی زیره 127

1-8-4 عمده فروشان 128

2-8-4 خریدران محلی 129

3-8-4   نمایندگان عمده فروش 129

4-8-4 میدان داران 130

5-8-4 دلالان 130

6-8-4   خرده فروشان 131

9-4 عملیات بازاریابی زیره 131

1-9-4 حمل و نقل 131

2-9-4 درجه بندی 132

3-9-4 استاندارد 133

1-3-9-4 مواد خارجی موجود در زیره 133

2-3-9-4 ویژگی‌های زیره استاندارد شده باید به شرح زیر باشد: 134

4-9-4   بسته بندی 134

5-9-4 اطلاعات زیر باید بر روی هر بسته یا بر چسب شود: 135

5-9-4 انبارداری 135

10-4 اعتبار 135

11-4 مسیر بازاریابی زیره 137

1-11-4 مسیرهای اصلی بازاریابی زیره 138

12-4 قیمت گذاری 138

13-4 حاشیه بازاریابی 139

14-4 هزینه بازاریابی 141

15- 4 سود بازاریابی 144

16-4 ضریب هزینه بازاریابی 145

17-4 ضایعات 146

18-4 عدم کارایی بازاریابی 147

19-4 شفافیت بازار 148

20-4 ویژگی‌های نمونه مورد بررسی تولید کنندگان زرشک 149

1-20-4 ویژگی‌های سنی 149

2-20-4 سطح تحصیلات 150

3-20-4 وضعیت مالکیت اراضی 151

21-4 ویژگیهای نمونه مورد بررسی عمده فروشان زرشک 152

1-21-4 ویژگیهای سنی 152

2-21-4 سطح تحصیلات 153

22-4 ویژگی‌های نمونه مورد برری خرده فروشان زرشک 153

1-22-4 ویژگی‌های سنی 153

2-22-4 سطح تحصیلات 154

23-4 انواع بازارهای زرشک 155

1-23-4 بازار سر مزرعه 156

2-23-4 بازار خرده فروشی 158

24-4   سازمان بازاریابی 160

1-24-4 عمده فروشان 160

2-24-4 خریداران محلی 161

3-24-4 نمایندگان عمده فروش 162

4-24-4 میدان داران 162

5-24-4 دلالان 163

6-24-4 خرده فروشان 163

25-4 عملیات بازاریابی زرشک 164

1-25-4 حمل و نقل 164

2-25-4 درجه بندی 164

3-25-4 استاندارد 166

4-25-4 بسته بندی 168

5-25-4 انبارداری 168

26-4 اعتبار 169

27-4 مسیر بازاریابی زرشک 170

28-4 قیمت گذاری 171

29-4 حاشیه بازاریابی 172

30-4 هزینه‌های بازاریابی 173

31-4 سود بازاریابی 177

32-4 ضریب هزینه بازاریابی 179

33-4 ضایعات 179

34-4 عدم کارایی بازاریابی 182

35-4 شفافیت بازار 183

36-4 مشکلات بازاریابی و صادرات زیره و زرشک 184

فصل پنجم

1-5- مقدمه 188

2-5 نتایج و بحث 188

3-5 پیشنهادات جهت بهبود بازاریابی زیره و زرشک 198

منابع 205

تحقیق‌ برای‌ افزایش‌ صادرات‌ غیرنفتی‌ که‌ در کشور ما امری‌ الزامی‌است‌. دراین‌ مورد گرچه‌ در مقاطع‌مختلف‌ زمانی‌ چه‌ قبل‌ و چه‌ بعد از انقلاب‌ تحقیقاتی‌ انجام‌ شده‌ است‌ اما اقدامات‌ مؤثری‌ آنچنانکه‌ باید و شایدهنوز صورت‌ نگرفته‌ است‌. تجربه‌ کشورهای‌ موفق‌ در امر توسعه‌ اقتصادی‌ نشان‌ داده‌ که‌ تجارت‌ خارجی‌ نقش‌بسیار مهم‌ و تعیین‌ کننده‌ای‌ در فرایند توسعه‌ این‌ کشورها ایفا کرده‌ و به‌ طور قطع‌ می‌توان‌ گفت‌ که‌ هیچ‌کشورتوسعه‌ یافته‌ و تازه‌ صنعتی‌ شده‌ای‌ را نمی‌توان‌ یافت‌ که‌ بدو توسعه‌ تجارت‌ و تکیه‌ بر صادرات‌ خود به‌ این‌امر نایل‌ شده‌ باشد. الگوی‌ توسعه‌ متکی‌ به‌ صادرات‌ امروزه‌ تقریباً در میان‌ اکثر کشورهای‌ در حال‌ توسعه‌ به‌صورت‌ مدل‌ غالبی‌ درآمد است‌ و از این‌ رو مشاهده‌ می‌کنیم‌ که‌ طی‌ 1980 بسیاری‌ از این‌ کشورها بسوی‌خصوصی‌ سازی‌ و کاهش‌ دخالت‌های‌ دولت‌ در اقتصاد، مقررات‌ زدایی‌، آزادسازی‌ تجاری‌، تلاش‌ در جهت‌جلب‌ سرمایه‌های‌ خارجی‌ و به‌ طور کلی‌ در جهت‌ حاکمیت‌ عناصر اقتصاد بازار اهتمام‌ کرده‌اند. نظریه‌ تجارت‌به‌ عنوان‌ متور رشد اقتصادی‌ دارای‌ مخالفین‌ و موافقین‌ زیادی‌ است‌. پر بیش‌ و سنیگر از جمع‌ مخالفان‌ این‌نظریه‌ بویژه‌ در کشورهای‌ درحال‌ توسعه‌ بوده‌اند و دلیل‌ این‌ امر را تخریب‌ رابطه‌ مبادله‌ تجاری‌ این‌ کشورهامی‌دانند زیرا این‌ کشورها صادر کننده‌ مواد خام‌ و وارد کننده‌ محصولات‌ نهایی‌ می‌باشند و قیمت‌ مواد خام‌نسبت‌ به‌ محصولات‌ نهایی‌ روز به‌ روز در حال‌ کاهش‌ است‌ برخی‌ دیگر از نظریه‌پردازان‌ اقتصادی‌ همانندریکاردو، هگچر اهلین‌ و کروگمن‌ از موافقین‌ رابطه‌ مثبت‌ بین‌ رشد اقتصادی‌ و تجارت‌ خارجی‌ بوده‌ و دلیل‌ این‌امر را عمدتاً در مزیت‌های‌ نسبی‌ و فراوانی‌ نسبی‌ عوامل‌ تولید در بین‌ کشورهای‌ مختلف‌ می‌دانند اما نکته‌ این‌است‌ که‌ به‌ مرور زمان‌ و بویژه‌ پس‌ از جنگ‌ جهانی‌ دوم‌ از تعداد مخالفین‌ کاسته‌ شده‌ و بر تعداد موافقین‌ افزوده‌شده‌ است‌ به‌ دیگر سخن‌ دیدگاه‌ صاحبنظران‌ در مورد نقش‌ مثبت‌ و مؤثر تجارت‌ خارجی‌ در رشد اقتصادی‌روز به‌ روز خوشبینانه‌تر شده‌ و آنرا به‌ یک‌ اصل‌ تبدیل‌ می‌نمایند.

در سالهای‌ اخیر جهت‌ توسعه‌ اقتصادی‌ کشور واستفاده‌ از تجارت‌ خارجی‌ به‌ عنوان‌ یکی‌ از محورهای‌اصلی‌ رشد وتوسعه‌ اقتصادی‌، افزایش‌ ذخایر ارزی‌، ایجاد زمینه‌های‌ اشتغال‌ و رونق‌ کسب‌ و کار برای‌ صنایع‌مختلف‌ و رهایی‌ از اقتصاد تک‌ محصولی‌ نفت‌، روند پژوهش‌ دراین‌ مورد شتاب‌ بیشتری‌ گرفته‌ است‌ هرمحصولی‌ که‌ صادر می‌شود در منطقه‌ تولید آن‌ محصول‌ رشد و توسعه‌ اقتصادی‌ ایجاد می‌شود. جهت‌ افزایش‌صادرات‌ به‌ فعالیت‌ بازاریابی‌ و تدوین‌ استراتژیهای‌ مؤثر برای‌ ورود به‌ بازارهای‌ جهانی‌ باید بیشتر و بهترپرداخته‌ شود. جوان‌ بودن‌ جمعیت‌ کشور، توسعه‌ صادرات‌ را می‌تواند به‌ عنوان‌ یکی‌ از استراتژیهای‌ ایجاداشتغال‌ منظور داشت‌ جهت‌ وارد شدن‌ به‌ بازارهای‌ جهانی‌ نیازمند طراحی‌ استراتژی‌ مناسب‌ بازاریابی‌ بین‌المللی‌ می‌باشیم‌ در شروع‌ قرن‌ 21 جهان‌ با دو تحول‌ تغییر اساسی‌ مواجه‌ است‌.

    1- روند جهانی‌ شدن‌              2- پیشرفت‌ سریع‌ تکنولوژی‌

بنابراین‌ اتکا به‌ بازارهای‌ داخلی‌ دیگر کافی‌ است‌ گرچه‌ آسان‌تر است‌ از این‌ پس‌ باید جهانی‌ اندیشید و ملی‌و بومی‌عمل‌ نمود پیشرتف‌ ارتباطات‌ و توسعه‌ شبکه‌های‌ اطلاع‌ رسانی‌ جهانی‌ فعالیت‌های‌ بازاریابی‌ را بسیارتخصصی‌ و پیچیده‌ نموده‌ است‌



خرید و دانلود پایان نامه ی بازاریابی و بازارسازی زیره و زرشک


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.