تاثیر تر و خشک کردن های متناوب متغیر بر مقاومت فشاری بتن

تاثیر تر و خشک کردن های متناوب متغیر بر مقاومت فشاری بتن

• پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه با عنوان: تاثیر تر و خشک کردن های متناوب متغیر بر مقاومت فشاری بتن  

• دانشگاه تبریز  

• استاد راهنما: دکتر محسن گویا  

• پژوهشگر: عباس نبی پور کله بنی  

• تاریخ انتشار: تیر 1380  

• فرمت فایل: PDF و شامل 123 صفحه

 

چکیــــده:

هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر مدت و چگونگی عمل آوری و بطور ویژه تاثیر آبگذاری و هوا گذاری متناوب متغیر بر مقاومت فشاری بتن می باشد.

برای این منظور در مجموع 150 آزمونه بتنی مکعبی به ابعاد 15×15×15 سانتیمتر، در نه گروه، شامل 48 دسته، و هر دسته بر حسب لزوم دارای 2، 3 یا 4 آزمونه ساخته شد، که برای کل گروه‌ها بر حسب مورد، در مجموع از دو نوع شاهد مطابق زیر استفاده گردید.

- شاهدهای نوع اول که دارای دو دسته بودند، یکدسته مدت 140 روز بطور پیوسته در آب و دسته دوم به همان مدت بطور پیوسته در هوا نگهداری شدند.

- شاهدهای نوع دوم نیز دو دسته بودند، دسته اول به مدت 28 روز بطور پیوسته در آب، و دسته دوم بطور دایم و به همان مدت در هوا نگهداری شدند.

همچنین کلیه گروه‌ها بر حسب مورد، دارای دسته‌های دوگانه تناوبی، «آغاز در آب» و «آغاز در هوا» بودند.

آزمونه های تناوبی هفت گروه اول با سن آزمایش 140 روز، دارای گام‌های تناوبی به ترتیب: 140، 70، 35، 28، 20، 14 و 7 روز بوده، و آزمونه‌های تناوبی دو گروه باقیمانده با سن آزمایش 28 روز، دارای گام‌های تناوبی به ترتیب 4 و 2 روز بودند.

تقسیم بندی گروه‌ها و نمونه‌های زیر مجموعه آنها، بصورتی که بحث شده دستیابی به اهداف زیر را در پی دارد:

- مقایسه تاثیر آب گذاری و هوا گذاری «پیوسته» بر تاب فشاری آزمونه‌ها؛

- مقایسه تاثیر کاهش یا افزایش گام‌های تناوبی بر تغییرات تاب فشاری آزمـونه‌هـای «آغاز در آب» و «آغاز در هوا»؛

- مقایسه تاب فشاری آزمونه‌های «آغاز در آب» و «آغاز در هوا» جهت بررسـی تاثیـر آبگذاری در روزهای اولیه ساخت بتن؛

- مقایـسه رابطه سن بتن با تاب فشاری آن، برای آزمونه‌های شاهد «پیوسته در آب» و «پیـوسته در هوا»؛

- بررسی رابطه زمان با سرعت آبگیری و تبخیر در آزمونه‌های «پیوسته در آب» و «پیوسته در هوا»؛

در هر گروه، میانگین تاب فـشاری آزمـونه‌های متناوب متغیر اعم از «آغاز در آب» یا «آغازدرهوا» همواره از تاب فـشاری آزمـونه‌های «پیوسـته در آب» کمتر، و از تاب فشاری آزمونه‌های «پیوسته در هوا» بیشتر می‌باشد. از مقایسه میانگین تاب فشاری دستـه‌های تناوبی گروه‌ها چنین نتیجه می‌شود که با کاهش مدت گام‌های تناوبی، میانگین تاب فشـاری برای آزمـونه‌های «آغـاز درآب» کاهش و برای آزمونه‌های «آغاز در هوا» افزایش می‌یابد.

به گونه‌ای که با کاهـش مـدت گام‌هـای تنــاوبی، اختـلاف میـانگین تاب فـشاری هر یـک از آزمونه‌های تناوبی متغیر «آغاز در آب» و «آغاز در هـوا» بترتیـب با تاب فشـاری نـمونه‌های شــاهد «پیوسته در آب» و «پیوسته در هوا» فاصله گرفته و افزایش می‌یابد.

از طرفی با کاهش مدت گام‌های تناوبی، اختلاف تاب فشـاری خود نمـونه‌هـای «آغاز در آب» و «آغاز در هوا» از یکدیگر روبه کاهش می‌گذارد، در حالیکه برای گـام‌هـای تناوبی 140 روز میانگین تاب فشاری آزمونه‌های «آغاز در آب» 30 درصد بیشتر از تاب فشـاری آزمـونه‌هـای «آغـاز در هـوا» می‌باشد که این نسبت افزایش تاب فشـاری برای آزمـونه‌های تنـاوبی با گام 7 روز تنـها به 3 درصـد می‌رسد.

اگر چه برای تمام آزمونه‌های تناوبی مدت «آب گذاری» و «هوا گـذاری» در مجـموع با هم برابر بوده‌اند، اما از تغییرات مقاومت فشاری نتیجه می‌گیریم که افزایش آب‌گیـری ذرات سیمان و به دنبال آن افزایش مقاومت فشاری با گذشت سن بتن، پدیده‌ای بطئی و تدریـجی می‌باشـد، که قـطع یا ادامه روند آب‌گذاری بتن‌ها در هر مقطع سنی پس از مدت کوتاهی بتـرتیـب سبـب توقـف یا از سرگیری افزایش تاب فشاری می‌گردد. اما «آبگذاری» یا «هوا گذاری» در اولین روزهای تولید بتن بیشترین تاثیر را بر مقاومت فشاری بتن خواهد داشـت، که عـدم توجـه به ایـن واقعیت تاثیر نامطلوب و تقریباً غیر قابل جبرانی بر مقاومت نهایی بتن باقی خواهد گذاشت.

______________________________

** توجه: خواهشمندیم در صورت هرگونه مشکل در روند خرید و دریافت فایل از طریق بخش پشتیبانی در سایت مشکل خود را گزارش دهید. **

** توجه: در صورت مشکل در باز شدن فایل PDF ، نام فایل را به انگلیسی Rename کنید. **

** درخواست پایان نامه:

با ارسال عنوان پایان نامه درخواستی خود به ایمیل civil.sellfile.ir@gmail.com پس از قرار گرفتن پایان نامه در سایت به راحتی اقدام به خرید و دریافت پایان نامه مورد نظر خود نمایید. **



خرید و دانلود تاثیر تر و خشک کردن های متناوب متغیر بر مقاومت فشاری بتن


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.