لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:6
فهرست و توضیحات:
نقش سیگار بر سرطان
مقدمه
محققان می گویند نقش سیگار در بروز انواع سرطان ها به ویژه سرطان های سر و گردن باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد زیرا می توان این ماده را عامل بروز بسیاری از سرطان ها و مرگ و میر ناشی از آنها دانست.
محققان می گویند نقش سیگار در بروز انواع سرطان ها به ویژه سرطان های سر و گردن باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد زیرا می توان این ماده را عامل بروز بسیاری از سرطان ها و مرگ و میر ناشی از آنها دانست.
به نوشته تازه ترین شماره نشریه سرطان، با آنکه سیگار عمدتاًً را به علت نقشی که در ایجاد سرطان ریه دارد می شناسند باید گفت این ماده می تواند گروهی از سرطان ها را در انسان ایجاد کند که هر یک سهم زیادی در مرگ و میر بیماران دارند. از جمله سرطان های مهمی که بر اثر سیگار کشیدن به وجود می آید می توان به سرطان های سرو گردن اشاره کرد و به نظر می رسد سیگار کشیدن به طور کلی موجب افزایش سرطان های سر و گردن در مردان و زنان می شود. نکته مهم آن است که سابقه سیگار کشیدن هم با بروز سرطان های سر و گردن ارتباط دارد.
به عبارت دیگر اگر کسی در حال حاضر سیگار نمی کشد ولی سابقه کشیدن سیگار را دارد هم با افزایش خطر ابتلا به سرطان های سرو گردن مواجه است. سرطان های حنجره، بینی، حفره دهان و حلق از جمله مهم ترین سرطان های سر و گردن به حساب می ایند که بسیاری از انها بسیار تهاجمی هستند و می توانند موجب مرگ و میر شوند. با آنکه برای بسیاری از سرطان ها عامل شناخته شده ای وجود ندارد درباره سرطان های فوق می توان گفت که ترک سیگار می تواند یک روش مناسب برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از آنها باشد.
یکی از نتایج مهم این مطالعه آن است که در زنان نقش سیگار برجسته تر است و به عبارت دیگر زنانی که سیگار می کشند در مقایسه با مردان سیگاری بیشتر ممکن است به سرطان های سر و گردن دچار شوند و بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست بدهند. با توجه به افزایش تعداد زنانی که سیگار می کشند نتایج مطالعه جدید می تواند برای زنان سیگاری هشدار دهنده باشد.
ریه از اعضای داخلی بدن است که وظایف مهمی همچون تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن،تصفیه اکسیژن ،جذب مواد زاید از خون تیره و پمپاژ خون تیره وریدی را برعهده دارد اما ابتلابه بیماری سرطان ریه که بیشترین دلیل آن سیگار و هوای آلوده است مانع از انجام وظیفه این عضو میشود.
دکتر عباس ضیائی متخصص بیماریهای خون و آنکولوژی در اصفهان گفت: سرطان ریه یکی از شایعترین سرطانها در سراسر جهان به شمار میرود و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به این بیماری در فاصله پنج سال پس از تشخیص بیماری، جان خود را از دست میدهند.
به گزارش سازمانهای بینالمللی بعد از سرطان پستان در زنان و سرطان پروستات در مردان، سرطان ریه شایعترین نوع سرطان درهردو جنس یاد شده است.
وی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین دلیل این بیماری استعمال سیگار است به طوریکه از هر ۱۰نفر بیمار مبتلا به سرطان ریه هشت نفر آن سیگاری هستند .
وی گفت : علایم هشداردهنده سرطان ریه افزایش یا شدت سرفه در افراد سیگاری، سرفه همراه با خلط خونی، تنگی نفس در اثر فعالیت، خس خس حاد سینه، درد مبهم یا مشخص قفسه سینه، خش شدن صدا، کاهش وزن، بیاشتهایی، تورم در ناحیه گردن و صورت، و ضعف و خستگی مفرط است.
وی با اشاره به این که این سرطان در مراحل ابتدایی هیچ نشانهای ندارد، گفت:۹۰درصد بیماران اغلب زمانی به پزشک مراجعه میکنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد و همین امر باعث افزایش آمار مرگ و میر در میان مبتلایان این نوع سرطان شده است.
ضیائی، اعتیاد به دخانیات، آلایندههای موجود هوا، استنشاق دود سیگار توسط افراد غیرسیگاری، عوامل ژنتیک و عوامل ایمنولوژیک (ایمنی) را از مهمترین دلایل دیگر بروز سرطان عنوان کرد و افزود: سن بالای ۶۰سال هم میتواند یک عامل در مبتلا شدن فرد به سرطان ریه باشد .
دکتر علی رضا نصر نیز گفت: سرطان ریه معمولا به دلیل غنی بودن سیستم خونرسانی و لنفاوی ریه میتواند براحتی به اندامهای دیگر سرایت کند.
این متخصص خون وآنکولوژی افزود: بسیاری از افراد مبتلا به سرطان ریه با مصرف طولانی مدت سیگار زمینه بروز این بیماری مهلک و مرگبار را در خود فراهم کرده اند.
نصر دیگر عوامل بروز این بیماری را وراثت و بیماری شغلی نظیر عوامل معینی در خانه و یا محل کار مثل استفاده از پنبههای نسوز و یا تشعشعات رادیواکتیویته عنوان کرد و گفت: اگر فردی در معرض این عوامل قرار بگیرند ریسک ابتلا به بیماری در حدود دو تا سه درصد افزایش پیدا میکند .
وی با بیان این که شایعترین علایم ابتلا به سرطان ریه سرفههای بیپایان است، افزود:هنگامیکه سرطان به اندازه کافی رشد کرد و به سایر نقاط بدن نیز کشیده شد سردردهای شدید، احساس درد، شکستگی استخوانها، ضعف، خونریزی و لخته شدن خون از نشانههای آن است.
این متخصص نیز همچون دیگر کارشناسان با اشاره به نقش موثر سیگار در سرطان ریه و هزینههای بالای درمانی و روانی آن گفت : بیشترین تلاش و تمرکز باید بر روی نوجوانان و از همان سنین ۱۰و ۱۲سالگی باشد تا از گرایش آنها به سمت سیگار جلوگیری شود