لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه13
آنها را فقط با کمک پرگار و ستاره (یا خطکش غیر مدرج) حل کرد (مانند تثلیث زاویه)، این مسائل بعدها به مسائل بیرونی مشهور شد. کتاب مقالیدعلم الهیئهی او نخستین کتاب مستقل در مثلثات به شمار میرود. وی در کتاب راشیکات الهند بهترین توصیف حساب هندی در سدههای میانه را ارائه داد.روشهای ابداعی بیرونی برای تسطیح کره بسیار جالب ، و یکی از آنها همان روشی است که گ. ب. نیکولاسی دی پاترنو در 1660م منتشرکرد. کتاب تحدید نهایات الاماکن را نیز درباره اندازهگیری فواصل میان شهرها نوشت. این آثار او را در زمره بزگترین جغرافی دانان تمامی اعصار قرار داده است.
ابوالحسن علی بن احمد نسوی (393- پس از 437ق) که نصیرالدین طوسی وی را ستوده است. کتاب المقفع فی الحساب الهندی را نخست به فارسی، و سپس به عربی نگاشت. بیشتر آثار او به لاتینی و زبانهای امروز اروپایی ترجمه شده است. ابوالفتح اصفهانی نیز مخروطات آپولونیوس را به وجهی نیکو تحریر کرد و اروپائیها نخستین بار از طریق این تحریر با این بخش از مخروطات آپولونیوس آشنا شدند.
عمر خیام یکی از بزرگترین ریاضی دانان و ستاره شناسان سدههای میانه است. او در مقاله الجبر و المقابله معادلات درجه 3 را به نحوی شایسته دسته بندی (13 صورت مختلف) ، و اغلب آنها را از طریق هندسی حل کرد. بسط دو جملهای منسوب به نیوتن (که جدول ضرایب آن به مثلث پاسکال مشهور است) در واقع از اوست. وی در 467ق سرپرستی ارصاد و تنظیم تقویم جلالی، دقیقترین تقویم جهان را بر عهده گرفت.