پروژه آماده: اصول و طراحی و رفتار مشتری و سازماندهی تولید ناب و مدیریت زنجیرۀ تأمین SCM - فایل ورد 46 صفحه

پروژه آماده: اصول و طراحی و رفتار مشتری و سازماندهی تولید ناب و مدیریت زنجیرۀ تأمین SCM - فایل ورد 46 صفحه

 

 

 

 

 

 

 

 

بهترین سایت خرید فایل آماده

 

تولید ناب :

زادگاه تولید ناب در شرکت تویوتا(1) در جزیره ناگویا در ژاپن است . نخستین پیروزی خانواده تویودا در صنعت ماشین آلات نساجی بود و در دهه 1930 به دلیل نیاز شدید دولت, شرکت مذکور وارد صنعت وسایل نقلیه موتوری گردید در آن سالها این شرکت بامشکلاتی از قبیل بازار داخلی کوچک ، نیروی کار ثابت ، فقدان سرمایه کافی و رقبای خارجی علاقه مند به بازار ژاپن روبرو بود.چند سال بعداز جنگ جهانی دوم , ایجی تویودا ( مدیرارشد شرکت تویوتا ) به بازدید از کارخانه های خودروسازی آمریکا پرداخت , او میخواست از آنها الگو بگیرد و براساس روشهای آنها تولید خود را بهبود بخشد . بعد از آن بازدید که بهمراه دو دستیار وی انجام شد , خیزش ناب آغاز شد . تاایچی اونو و شینگئو شینگو با هدف حذف اتلافها , کار خود را آغاز کردند . این مفاهیم , تجربیات و فنون اکنون درعرصه تولید " سیستم تولید تویوتا " نامیده میشود و توسط محققان آمریکائی زیر چتر " تفکر ناب " سازماندهی شده است . البته این دانش امروز نه تنها در موسسات تولیدی بلکه در موسسات خدماتی نیز استفاده میگردد .

 

در سیستم تولیدی تویوتا ( TOYOTA PRODUTION SYSTEM ) یا تولید ناب

( LEAN PRODUCTION ) سه نوع ضایعات که به M های سه گانه

( MUDA – MURA - MURI ) معرف هستند وجود دارد :

 

MUDA : به اجزائی از تولید نسبت داده می شود که ارزشی به کار و یا اجزاء کاری اضافه نمی کند.

 

MURA : جهت محدود کردن هزینه های تولید با حفظ کیفیت میباشد.

عامل بوجود آمدن MURA ممکن است حجم های تولید بی قاعده و برنامه ریزی تولید باشد, بدین معنی که ظرفیت های کاری هر ماشین و یا مقدار کاری که هر ماشین میتواند انجام دهد متعادل نشده باشد در چنین شرایطی برنامه ریزی ظرفیت بر اساس کندترین ایستگاه کاری صورت میگیرد که این به نوبه خود باعث افزایش هزینه های تولید می گردد.

 

MURI : به معنی گسترش محدودیتهای توان و ظرفیت است چه برای کارکنان و چه برای ماشین آلات و تجهیزات.

مثلا استفاده بیش از حد از توانائی نیروی کار باعث ایجاد استرس ها و تنش هایی می شود که به نوبه خود موجب افت کیفیت محصول و بازدهی نا مناسب خواهد شد .

  

یک تولیدگر ناب مزایای تولید دستی و تولید انبوه را با یکدیگر تلفیق کرده و ازقیمت بالای اولی و انعطاف ناپذیری دومی اجتناب می کند و از ماشین آلاتی استفاده می کند که هم خودکار و هم انعطاف پذیرند. برخی از مشخصه های تولید ناب عبارتند از:

1 - استفاده از JIT

2 - تاکید بر پیشگیری از تولید محصول معیوب

3 - پاسخ به نیازهای مشتریان

4 - کایزن

5 - سیستم افقی ارتباطات

6 - افزایش ادغام وظایف

 

اما مهمترین تفاوت میان تولید انبوه و تولید ناب ، تفاوت در اهداف نهایی این دواست . تولیدگر انبوه هدف محدودی که (به اندازه کافی خوب بودن ) است را دارد وبه عبارتی دیگر: (شمار قابل قبول عیبها)، و همچنین بیشترین سطح قابل قبول برای موجودی و گستره معینی از محصولات یکسان اما اندیشه تولیدکننده ناب بر (کمال )است ، یعنی نزول پیوسته قیمتها، به صفر رساندن میزان عیوب ، به صفر رساندن موجودی ،تنوع بی پایان محصول.

فهرست مطالب :

مدیریت زنجیره تأمین(SCM)چکیدهمقدمهتاریخچهتعریف مدیریت زنجیره تامینتعریف زنجیره تامینتولید ناب چیست ؟چکیدهمقدمهتولید نابزنجیره عرضهتفاوت عرضه ناب و عرضه چابکطراحی قطعات در تولید نابعرضه ناب در عملطرز کار کارخانهسازماندهی ناب در سطح کارخانهرفتار با مشتریانواع تولید از نظر عرضه و تقاضااصول تولیدنابنتیجه گیری منابع و مأخذ

خرید و دانلود پروژه آماده: اصول و طراحی و رفتار مشتری و سازماندهی تولید ناب و مدیریت زنجیرۀ تأمین SCM - فایل ورد 46 صفحه


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.