دانلود تحقیق تونل سازی

دانلود تحقیق تونل سازی

 

تعداد صفحات : 27 صفحه     -   

قالب بندی  : word     

 

 

هر کارگاه کلاسیک و نرمال دارای سه گروه کاملا مجزا از یکدیگر است

اول کارفرما که هزینه آنچه ساخته می شود را می پردازد

دوم پیمانکار که شرکتی است که ابزار و تجهیزات مورد نیاز ساخت و ساز را دارا بوده و وظیفه ساختن انچه کارفرما بدان نیاز دارد را برعهده دارد

سوم مشاور که کار ان ارائه خدمات به کارفرما برای انتقال انچه مورد نیاز کارفرما میباشد با طراحی نقشه های مربوطه و نیز کنترل آنچه ساخته می شود مطابق در خواست کارفرما در چهار چوب قوانین و استاندارد های رایج کشور میباشد . مشاور میتواند دو مسئولیت فوق را جدا گانه یا به طور هم زمان بر عهده داشته باشد یعنی هم طراحی و هم نظارت بر اجرا

مهندسینی که در هر کارگاه حضور دارند به سه گروه زیر تقسیم می شوند

پیمانکار اصلی یا به تعبیری پیمانکار مادر

هر پیمانکار مادر دارای گروهی از پیمانکاران جزء میباشد که کارهای اجرایی را به انجام می رسانند در هر کار گاه گروه پیمانکار مادر دارای چارت اجرایی خاص خود میباشد که بطور معمول این چارت بصورت زیر می تواند مورد بررسی قرار بگیرد

به ترتیب مقام های کارگاهی در کارگاه ها مهندسین زیر به خدمت مشغول هستند

سرپرست کارگاه

معاون سرپرست کارگاه

سرپرست دفتر فنی ( دفتر فنی خود دارای مهندسینی میباشد که کار انها بررسی نقشه ها جهت اجرایی بودن  و تهیه صورت وضعیت ها  و دستور کارها و صورت جلسات میباشد . )

سرپرست گروه اجرا ( گروه اجرا از مهندسینی تشکیل می شود که کارشان اجرای نقشه هایی است که توسط دفتر فنی به انها ابلاغ می گردد انهم مطابق نظر دستگاه نظارت )

سرپرست مالی اداری (  کار گروه مالی پرداختهای حقوق کارگران و پرسنل شاغل در سایت و نیز پیمانکاران جزء میباشد .)

سرپرست پشتیبانی  ( کار گروه پشتیبانی مالی تهیه مصالح و تجهیزات مورد نیاز کارگاه)

در بخش نظارت که با نام دستگاه نظارت آنرا می شناسیم

سرپرست دستگاه نظارت

( سرپرست دستگاه نظارت پر مسئولیت ترین فرد هر سایت میباشد کار او نظارت بر کار تمامی مهندسان و پیمانکاران مستقر در سایت میباشد . معمولا سرپرست دستگاه نظارت را از مهندسینی با سابقه بالا انتخاب می نمایند تا بتواند در تمامی جبهه های کاری تعریف شده در سایت نظر نهایی را بدهد . سرپرست دستگاه نظارت می بایست علاوه بر اجرای ساختمان توانایی بالایی در خصوص نکات فنی و طراحی داشته و دید کلان و قویی در خصوص صورت وضعیت نویسی داشته باشد تا بتواند کلیه گروه های شاغل در سایت را راهبری نماید )

ناظر مقیم ابنیه و سازه

 ( وظیفه این مهندس نظارت بر نحوه اجرای صحیح و منطبق بر نقشه های مصوب در بخش ابنیه و سازه میباشد . )

ناظر مقیم برق

( بنا بر نوع پروژه در برخی سایتها نیاز است تا یک مهندس برق نقشه های برقی هر سایت را چک نماید . )

ناظر مقیم مکانیکال

 ( برخی سایتها دارای بخش های مکانیکال اعم از سیستمهای هواساز و تاسیسات مرتبط و نیز سیستمهای جمع اوری آب باران و فاضلاب تخصصی بوده و ناظر مکانیکال وظیف نظارت بر این بخش را دارد )

ناظر مقیم دفتر فنی

 ( این مهندس وظیفه دارد که صورت وضعیت های ارائه شده پیمانکار را تحلیل و مورد بررسی قرار دهد)

نماینده آزمایشگاه بتن / خاک / جوش

کارگاه های بزرگ دارای سه نماینده مجزا آزمایشگاه هستند که کارهای بتنی / فلزی / خاک را نمونه گیری می نمایند . کارفرما

 تنها در پروژه های بزرگ دارای دفتری در کارگاه می باشد . نماینده کارفرما معمولا تنها در خصوص تائید برخی مصالح سلیقه ای در کارها دخالت می نماید مگر انکه مشاور لازم بداند برخی از مطالب طراحی را با کارفرما در میان بگذارد .

 

تاریخچه تونل سازی و سازه‌های زیر زمینی

احتمالا اولین تونل‌ها در عصر حجر برای توسعه خانه‌ها با انجام حفریات توسط ساکنان شروع شد . این امرنشانگر این است که آنها در تلاشهایشان جهت ایجاد حفریات به دنبال راهی برای بهبود شرایط زندگی خود بوده اند. پیش ازتمدن روم باستان ، در مصر ، یونان ، هند و خاور دور و ایتالیای شمالی ، تماما تکنیکهای تونلسازی دستی مورد استفاده قرار می‌گرفت که در اغلب آنها نیز از فرایندهای مرتبط با آتش برای حفر تونل های نظامی ، انتقال آب و مقبره‌ها کمک گرفته شده است. در ایران نیز از چند هزار سال پیش، به منظور استفاده از آبهای زیر زمینی تونل هایی موسوم به قنات حفر شده است که طول بعضی از آنها به 70 کیلومتر و یا بیشتر نیز می‌رسد. تعداد قنات های ایران بالغ بر50000 رشته برآورده شده است. جالب توجه است که این قنات های متعدد، طویل و عمیق با وسایل بسیار ابتدایی حفر شده اند.
رومی ها نیز در ساخت قنات‌ها و همچنین در حفاری تونل های راه پرکار بودند. آنها در ضمن اولین دوربینهای مهندسی اولیه را در جهت کنترل تراز وحفاری تونل ها به کار بردند.
اهمیت احداث تونل ها دردوران های قدیم ، تا بدین جاست که کارشناسان کارهای احداث تونل درآن تمدن‌ها را نشانگر رشد فرهنگ و به ویژه رشد تکنیکی و توان اقتصادی آن جامعه دانسته‌اند. تمدنهای اولیه به سرعت ، به اهمیت تونل‌ها ، به عنوان راه‌های دسترسی به کانی ها و مواد طبیعی نظیر سنگ چخماق به واسطه اهمیتش برای زندگی، پی‌بردند. همچنین کاربرد آنها دامنه گسترده‌ای از طاق زدن بر روی قبرها تا انتقال آب و یا گذرگاههایی جهت رفت و آمد را شامل می شد. کاربردهای نظامی تونل‌ها ، به ویژه از جهت بالابردن توان گریز یا راههایی جهت یورش به قرارگاهها و قلعه های دشمن ، ازدیگر جنبه های مهم کاربرد تونلها در تمدن های اولیه بود.
تونل سازی همزمان با انقلاب صنعتی، به ویژه به منظور حمل و نقل ، تحرک قابل ملاحظه ای یافت. تونلسازی به گسترش و پیشرفت کانال سازی کمک کرد و این امر در توسعه صنعت به ویژه در قرون 18 و 19 میلادی در انگلستان سهم بسزایی داشت. کانال‌ها یکی از پایه های انقلاب صنعتی بودند وتوانستند در مقیاس بسیار بزرگ هزینه‌های حمل و نقل را کاهش دهند. تونل مال پاس با طول 157 متر برروی کانال دومیدی در جنوب فرانسه اولین تونلی بود که در دوره‌های مدرن در سال 1681 ساخته شد. همچنین اولین تونل ساخته شده با کاربرد حفاری و انفجار باروت بود. در انگلستان، قرن 18 نیز جیمز بریندلی از خانواده ای مزرعه دار با نظارت بر طراحی و ساخت بیش از 580 کیلومتر کانال و تعدادی تونل به عنوان پدر کانال و تونل های کانالی ملقب شد. وی در سال 1759 با ساخت یک کانال به طول 16 کیلومتر مجموعه معدن زغال دوک بریدجواتر را به شهر منچستر متصل نمود. اثر اقتصادی تکمیل این کانال نصف شدن قیمت زغال در شهر و ایجاد یک انحصار واقعی برای معدن مذکور بود.
در اوایل قرن نوزدهم به منظور عبور از قسمتهای پایین دست رودخانه تایمز هیچ سازه ای موجود نبود و 3700 عابر مجبور بودند با طی یک راه انحرافی 3 کیلو متری با قایق مسیر روترهایت به ویپنیگ را طی کنند. اقدام به ساخت یک تونل نیز به دلیل ریزشی بودن ومناسب نبودن رسوبات کف رودخانه متوقف شد. تا اینکه در حدود سال 1820 فردی بنام مارک ایرامبارد برونل از فرانسه ایده استفاده از سپر را مطرح نمود و در سال 1825 کار احداث تونل بین روترهایت و ویپنیگ را آغاز و علی رغم جاری شدن چند نوبت سیل در سال 1843 آن را باز گشایی نمود. این تونل تامس نام گرفته و اولین تونل زیر آبی بود که بدون هر گونه رودخانه انحرافی حفر شد. در دیگر موارد تونلهای زهکشی بزرگ ، نظیر تونلی با طول 7 کیلو متر در هیل کارن انگلستان ، اهمیت زیادی در توسعه صنعت معدنکاری داشته‌اند. البته بررسی تاریخچه پیشرفت در روش ها و تکنیک ها و به عبارتی در هنر تونل سازی نشانگر این مطلب است که مانند بسیاری دیگر از علوم و فنون بیشتر رشد این هنردر قرن گذشته صورت گرفته و تا حال نیز ادامه دارد.



خرید و دانلود دانلود تحقیق تونل سازی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.