تست زنی کنکور را می توان یک ریسک تصور کرد. گاهی یک اشتباه می تواند سرنوشت شما را تغییر دهد. بهتر است زمان انتخاب گزینه ها کمی تکنیکی تر عمل کنید. در کنار داشتن معلومات، توجه به برخی از روش های درست تست زنی می تواند بر موفقیت و کسب رتبه بهتر تاثیر زیادی داشته باشد. در زیر به مهمترین تکنیک های تست زنی کنکور می پردازیم.
پاسخ به تست های محاسباتیزمانی که وارد درس های ریاضی، فیزیک یا شیمی می شوید، بی شک چند مورد از سوالات دارای گزینه های فرمولی است که باید تمامی آنها چک شوند. در این صورت باید جواب سوال را در گزینه ها قرار دهید تا به پاسخ صحیح برسید. در 81 درصد مواقع، پاسخ صحیح این نوع تست ها در گزینه های ج و د است. بنابراین بهتر است از آخر شروع کنید. توجه داشته باشید که در 19 درصد ممکن است این روش صحیح نباشد و گزینه صحیح، الف باشد.
درس های با انحراف معیار منفی بالابرخی دروس برای بیشتر داوطلبان نفرت انگیز است و اصلا اعتنایی به این درس ها نمی کنند. برای مثال در رشته های علوم انسانی، به درس ریاضیات کمتر توجه می شود. در حالی که همین درس رمز موفقیت است. در واقع ارزش واقعی یک تست از یک درس، بعد از کنکور مشخص می شود که عموما از میان درس هایی است که طرفدار کمتری دارند. به این معنا که اگر تعداد داوطلب علوم انسانی کمتری به درس ریاضیات پاسخ دهد، داوطلبانی که توانسته چندین سوال را پاسخ دهند، همان سوالات می تواند رتبه آنها را افزایش دهد.
نقطه خنثیزمانی که عدد صفر بین دو گزینه قرینه قرار می گیرد، در 80 درصد مواقع، گزینه درست همان عدد صفر است.
تشابهی دو یا چند گزینهتشابه میان دو گزینه همیشه از متداولترین روشهای تست های کنکور بوده است. بسیاری از داوطلبین نیز تسلط زیادی بر آن ندارند. در حالی که باید بدانید گزینه های شبیه بهم، غلط هستند. طراحان تست های کنکور از روش تشابه دو یا چند گزینه را به صورت هایی مختلف از قبیل شباهت ظاهری، فرمولی، شکلی و یا آوایی و یا نوشتاری مطرح می کنند.
رابطه تضاد و تقابل بین دو گزینهزمانی که میان دو گزینه تضاد و تقابل برقرار باشد، به این معناست که گزینه صحیح در بین یکی از آنهاست و طراح با این کار قصد دارد تا شما را از گزینه صحیح دور کند. برای مثال زمانی که در دو گزینه تست 2- و 2+ استفاده شده، به این معناست که جواب را باید در یکی از این دو جستجو کنید.
رابطه مجاورت و همسایگی بین دو گزینهاین روش زمانی که تست به صورت جای خالی ارائه شده است، استفاده می شود. در آن دو کلمه در کنار یکدیگر جمله را تکمیل می کنند. در حالی که دو کلمه حذف شده اند. حال در گزینه ها دو کلمه را به صورت های مختلف ارائه شده است. برای مثال می تواند گزینه ها به صورت AB، AC، BA و BC بیان شوند. در حالی که گزینه AB صحیح است. در 81 درصد مواقع، شما تنها یک گزینه را به خاطر دارید. در این مثال ممکن است فقط کلمه A را در ذهن داشته باشید. در این صورت یکی از گزینه ها BC را حذف کنید و سپس بین سه گزینه دیگر، به دنبال حذف کلمه غلط باشید. زمانی که اطمینان داشته باشید کلمه C اشتباه است، دو گزینه AB و AC را نیز حذف کرده و نهایتا گزینه AB را انتخاب می کنید.
رابطه تقارن بین دو گزینهقرینه بودن دو گزینه به این معناست که گزینه صحیح در میان این دو قرار دارد. زمانی که دو گزینه قرینه ارائه می شود، انتخاب گزینه صحیح از بین آنها سخت می شود. بنابراین باید تنها بر روی این دو گزینه متمرکز شوید.
رابطه تناسب بین گزینه هادر تست های ریاضی عموما از رابطه تناسب بین گزینه های استفاده می شود زیرا بی دقتی بر روی یک ضریب، می تواند باعث اشتباه در انتخاب گزینه صحیح شود. در این موارد طراح تست کنکور با فرض قرار دادن احتمال اشتباه در ضرایب حین محاسبه، خود شخصا آن مسیر اشتباه را تا آخر طی کرده و نتیجه حاصل را در یکی از گزینه ها قرار می دهد. در عین حال برای داوطلب تله قرار می دهد تا تنها با طی کردن راه حل ها، گزینه صحیح را بدست آورد. در این مواقع، گزینه درست بین جواب هایی است که با هم رابطه تناسبی دارند. این روش موثری است برای حذف یکی از گزینه های اشتباه و در نتیجه باعث راحت تر شدن تشخیص گزینه صحیح می شود.