استفاده از روش ایجاد موتاسیون به منظور تنوع بخشیدن به محتویات ژنتیکی با هدف ارتقاء صفات کمی و کیفی در گیاهان زراعی مورد توجه خاص قرار گرفته است. از طرف دیگر با توجه به اینکه مصرف مواد شیمیایی به منظور حفظ و نگهداری مواد غذایی نه تنها برای مصرفکنندگان بلکه برای محیط زیست مضر میباشد، استفاده از پرتودهی محصولات کشاورزی به عنوان یک روش بیخطر استریلیزه کردن در اکثر کشورهای جهان متداول شده است. در رابطه با کنترل آفات از طریق پرتودهی و عقیم نمودن حشرات نیز گامهای بسیار مثبتی در نقاط مختلف دنیا برداشته شده است.
مقدمه (تحقیقات کشاورزی) 1
مبانی فیزیک هسته ای 1
اثرات بیولوژیکی پرتوها 6
اصلاح نباتات از طریق ایجاد موتاسیون 8
پرتوهای موتاژنیک 11
تأثیر عوامل محیطی و بیولوژیکی بر پرتوها 14
اندامهای گیاهی قابل پرتوتابی 19
ایجاد خسارت و کشندگی در گیاهان 23
استفاده از موتاسیون در اصلاح گونه ها 26
گزارش ویژگیهای قابل تغییر با موتاسیون 31
سزیم 137 به عنوان ردیاب 33
تعیین کارآیی مصرف کودهای نیتروژنی 35
حشره شناسی و کنترل آفات 37
اثرات پرتودهی مواد غذایی 65
فایل حاضر به صورت word و شامل 67 صفحه و قابل ویرایش می باشد.